3 svar
30 visningar
Froddo01 Online 39
Postad: 5 apr 16:49

tid och hastighet

Min tanke med denna uppgift var att samla ihop tiden som det tog vägen dit och tillbaka men mitt svar blev fel. Hur går jag till väga?

Visa spoiler

Skriv ditt dolda innehåll här

Ture 3583
Postad: 5 apr 17:13

det borde bli rätt, hur gjorde du?

Froddo01 Online 39
Postad: 5 apr 17:32

Vägen dit: sträcka/hastighet = tid 
60/30 = 2

Vägen hem: 60/20 = 3


60/5 = 1,2. 

Svaret ska egentligen bli 24 km/h

Louis 613
Postad: 5 apr 18:01

60/5 = 12.

Men sträckan som tog 5h är 120 km (2*60).

Svara Avbryt
Close