2 svar
125 visningar
ickemattekunnig 45
Postad: 31 mar 2021 11:15

Tips ang inlämningsuppgift inom universum önskas?

Hej,

Har en uppgift inom universum så hade jag behövt lite hjälp eller snarare tips på vad mer jag kan skriva (vill enbart ha "ytliga" tips, vill kunna leta reda på fakta osv själv)

Man ska berätta om vår kunskap angående universums struktur och hur den har utvecklats från 1500 talet och framåt samt även hur man ser på jordens plats i universum. 

På denna fråga så har jag nämnt kort om geocentrisk samt heliocentrisk världsbild, har även nämnt kort om att först vid 17 och 1800 talet kom man till insikt över hur stjärnorna var fördelade.  Har även avslutat med att beskriva Big Bang och vad den tydligaste signalen av det. 

 

Jag förstår själv att jag kanske måste skriva mer ingående då jag på allt endast skrivit "kort" om, men om ni har något tips om vad man bör ta upp så är det väldigt välkomnande. 

Yngve 38621 – Livehjälpare
Postad: 31 mar 2021 12:31

Definitivt Hubble-teleskopet.

Teraeagle 20511 – Moderator
Postad: 31 mar 2021 12:39 Redigerad: 31 mar 2021 12:41

Svarta hål tycker jag också är intressant. Jag lyssnade på en podcast med Ulf Danielsson där han berättade att man förutsåg deras existens redan på 1700-talet. Det kanske man inte riktigt tänker sig med tanke på att Einsteins relativitetsteorier (som kom först på 1900-talet) är så otroligt viktiga för att beskriva och förstå svarta hål. 

Exoplaneter tycker jag också är värt att nämna. Människan har väl i princip alltid funderat över ifall det finns andra världar än vår egen men det är egentligen först nu vi kan upptäcka och analysera dem i någon större omfattning. Där kommer det säkert att ske mycket i framtiden också, t.ex. att analysera deras atmosfärer och i en avlägsen framtid kanske till och med skicka rymdsonder dit.

Svara Avbryt
Close