RiktigaStudenter 174
Postad: 7 nov 2019

tips för att få motivation att plugga?

Finns det tips för att bli lockad till att plugga och kunna använda nån studieteknik då man tycker plugga blir mycket roligare?

Porkshop 191
Postad: 7 nov 2019

Det finns vissa som har konstant motivation och för andra kommer det i perioder. Ett knep kan vara att försöka koppla ämnet till något man gillar exempelvis om man gillar en viss del av biologi kan man rationalisera för sig själv hur det andra kan hjälpa en med en större förståelse för det man gillar. Annars kan man ta pauser, anteckningar hjälper mycket och håller en alert på lektionen. En klassiker är regelbunden motion, hjälper en mycket med koncentrationsförmågan.

Alla har sina induviduella knep som visserligen kan fungera för andra, vilket är mycket bra, men att hitta sitt eget är det absolut bästa. En kombination mellan saker man gillar och saker man inte gillar brukar fungera bra för mig.

RiktigaStudenter 174
Postad: 7 nov 2019

Jag har hört typ att färgpennor gör så man inte blir lika uttråkad av plugget och memorerar bättre. Om det finns andra liknande tips jag är en sån person som förstår mycket genom filmer/videor men exempelvis matte och fysik kanske det inte finns mycket filmer om

Porkshop 191
Postad: 7 nov 2019

Det finns förvånansvärt mycket sevärda serier på youtube om just matte och fysik. Det finns också studier på att om du tuggar en viss sort tuggummi medans du studerar, och enbart då; förutom på provet, är det enklare att memorera materialet på provet, om du tuggar samma sort tuggummmi medans du skrivet det.

RiktigaStudenter 174
Postad: 7 nov 2019

hur hittar jag serier för fysik 1? har du någon länk skulle vara tacksam

RiktigaStudenter 174
Postad: 7 nov 2019

ge mig gärna mer tips ska testa det med tugummit :P

Porkshop 191
Postad: 7 nov 2019 Redigerad: 7 nov 2019

Finns massor. Detta är den första som kom upp när jag sökte på fysik 1 på Youtube:

Link

Qetsiyah Online 3873
Postad: 7 nov 2019

Förklara för någon annan det du lärt dig, helst någon annan som inte har lärt sig samma sak. Det är kul

Svara Avbryt
Close