1 svar
36 visningar
ThorC 6
Postad: 14 sep 14:52

Tips inför gymnasiet.

Hej!

Jag började nyss gymnasiet och vill satsa stenhårt. Jag tycker att det varit ganska oklart om hur gymnasiet fungerar och vad som ger bra betyg. Jag har snart mina första prov och är därför ganska nervös, för jag vet inte vad som krävs. Jag antar att jag kommer lära mig med tiden, fast varje kurs betyder ju lika mycket.

Jag vill därför be er om tips inför gymnasiet om bra studietekniker och bara allmänna tips om hur man kan nå sitt mål. Jag undrar även om man kan få t.ex. A om man misslyckas med de första proven.

Hilda 355 – Live-hjälpare
Postad: 14 sep 16:41

Det är alltid bra att fråga läraren vad som förväntas och vad man ska läsa. I början är det svårt att förstå på vilken nivå man ska kunna de olika ämnena, så det är väldigt bra att göra övningsuppgifter, om det finns. Om man har svårt att fokusera kan det vara bra att göra upp läsplaner för sig själv, så man har koll på att man har kommit så långt som man borde i de olika ämnena efter hand. Det gör det lättare att se till att man inte råkar släppa taget och komma efter i några ämnen. 

Svara Avbryt
Close