3 svar
67 visningar
madicken 29
Postad: 5 sep 08:29

Tips på ämnen till essä!

Ska skriva en essä på minst 600 ord, man kan välja att skriva om en författare eller om vänskap eller hitta på ett eget ämne. Kommer inte på nån författare som jag kan utan och innan, vänskap känns alldeles för diffust som ämne och jag har bara den här veckan på mig. Har suttit i 6h och letat efter idéer! 

Har inte direkt nån favoritförfattare, har inte haft tid att läsa skönlitteratur utanför skolarbeten de senaste åren heller. Brukade läsa mycket deckare men det var olika författare och det känns inte som att frågor av typen "vilken betydelse har författaren haft för sin samtid?" funkar där. 

Var i hjärnan eller bokhyllan ska jag leta? Överväger att ta nåt om barnlitteratur förr och nu med tanke på att sagor var så grymma då men väldigt tillrättalagda nu. Exempelvis sjunger man i "I ett hus vid skogens slut" att jägaren "tar dig" , när jag var liten hette det "dödar dig". Vet inte om det ens finns nån användbar ingång eller nån bra frågeställning där.  

Hej Madicken!

Vad sägs om Astrid Lindgren?

madicken 29
Postad: 5 sep 08:44

Jag kan inte Astrid Lindgren så värst bra. Har inga böcker av henne hemma heller. Blir så svårt att avgränsa till en fråga när nån är så känd och det finns så mycket skrivet om / av hen. Får fundera på saken. 

Annars så finns det ganska mycket intressant att skriva om. En vinkel kring hennes sagor är huruvida de är otidsenliga. Exempel: I Bröderna Lejonhjärta hyllas självmord, medan Pippis pappa är "n*gerkung över kurrekurredutterna". Detta är inte ett accepterat sätt att skriva på idag.

Svara Avbryt
Close