2 svar
242 visningar
142nyby 6
Postad: 29 aug 2019

Tips på bra rubrik

Har en uppgift att skriva en filmrecension om filmen King Arthur: Legend of the sword och är nästan klar men behöver en rubrik. Läraren tycker rubriken är bland det viktigaste, och vill att man ska hitta på en fyndig och snitsig titel till sin recension. Jag har funderat hela dagen men har inte kommit på någon. Har någon några tips? Tror inte man måste ha sett filmen för att komma på en rubrik så bara ni känner till sagan kanske ni kan hjälpa mig att komma på en bra rubrik? 

pepparkvarn 1879 – Moderator
Postad: 29 aug 2019 Redigerad: 29 aug 2019

Hmmm, vad har du skrivit i recensionen? Tycker du att filmen är bra eller dålig? Finns det något särskilt med den som du tagit med i din recension? 

Om du tyckte att filmen var bra kanske du skulle kunna skriva "Svärdet som försvarar mot kritiker och saxar". Tvärtom om du tyckte att filmen var dålig, "Svärdet försvarar mot saxar, men inte mot kritiker". 

Albiki 4228
Postad: 29 aug 2019 Redigerad: 29 aug 2019

Rubriken ska vara kopplad till texten du skrivit. Utan att ha fått se texten är det lönlöst att försöka ge dig en meningsfull rubrik.Det finns väldigt många aspekter kring arthursagan som man kan skriva om, och filmen behandlar förhoppningsvis någon av dessa på ett någorlunda respektfullt sätt?

Svara Avbryt
Close