3 svar
129 visningar
nirak 1
Postad: 29 dec 2020 12:07

Tips på gymnasiearbete

Hej! Läser ekonomiprogrammet med juridikinriktning och ska påbörja gymnasiearbetet. Kan jag få tips på vad jag skulle kunna skriva om? En frågeställning som jag kan utgå ifrån? Jag har inga ideér alls och nu börjar det bli bråttom! 

matte1are 11
Postad: 29 dec 2020 14:11

Du skulle kunna måla upp en situation som handlar om någon på dödsbädden och huruvida arvet som går till personens enda barn ska delas med barnets make/maka vid eventuell skilsmässa. Ta ställning, blanda in moral och etik ang hur mycket makt människan som ska dö förtjänar i frågan typ.. Du kan berätta mer specifikt hur pengarna skulle behandlas på olika sätt i detta och vad barnet som ärver har för möjligheter/rättigheter.

För att ta reda på mer fakta kan du ju kontakta olika sparbanker osv, kollade nyss på westra wermlands sparbank hemsida där de hade en kategori om juridiska frågeställningar och massa annat! Lycka till

Magister Dixit 98
Postad: 30 dec 2020 17:42

Här är Skolverkets exempel för gymnasiearbete på Ekonomiprogrammet med inriktningen juridik. En brinnande het fråga är "ungdomsrabatten" och dess vara eller inte vara. Det skulle säkert gå att göra någonting dyrköpt av den!

Alva_Andersson 7
Postad: 17 jan 11:28

Hade jag valt juridik som inriktning hade jag förmodligen skrivit om våld i nära relationer. Det finns mycket information och det är ett brett område. Jag hade använt mig av frågeställningen; "hur många blir dömda efter en anmälan om våld i nära relationer? 

Svara Avbryt
Close