1 svar
49 visningar
Cirkulationer 1
Postad: 12 nov 22:22

Tips på var och hur jag ska börja?

Hej! Mitt intresse för att vilja lära mig matte har växt fram mer och mer senaste månaderna och jag har bestämt mig för att nu ska jag slå slag i saken och se till att lära mig.

Min bakgrund i matte är klassikern jag avskydde det och kämpade men förstod tyvärr ingenting av det jag gjorde på lektionerna. Komiskt nog idag när jag är 26 år och läser igenom olika regler inom matten som jag försökte förstå då, förstår jag nu idag snabbare.

Nu till varför jag skriver här! Jag behöver hjälp med tips på var jag ska börja för att bygga upp en stadig grund i matematiken. Jag har upptäckt att jag luckor från 7 klass så jag ska helt enkelt börja där.

 

Någon som har tips på böcker, studietekniker eller upplägg? 

Teraeagle 16822 – Moderator
Postad: 13 nov 12:05 Redigerad: 13 nov 12:06

Välkommen till Pluggakuten!

Att ställa frågor här i forumet är väl det första tipset :)

Har du något särskilt mål med mattestudierna, att du ska göra en prövning eller söka in till någon utbildning? Eller handlar det snarare om att få bättre mattekunskaper för vardagen?

Mattecentrum som äger Pluggakuten har flera bra sidor du kan kika in, t.ex. matteboken.se där det finns material både för grundskolan och gymnasiet. Kolla i menyerna på sidan vilka områden du känner att du kan och vad du behöver träna mer på. Sedan kanske du skulle kunna köpa någon mattebok på lagom nivå utifrån vad du tycker att du känner igen från den sidan?

Svara Avbryt
Close