2 svar
177 visningar
anonym17 är nöjd med hjälpen
anonym17 226
Postad: 31 dec 2021 19:39 Redigerad: 31 dec 2021 20:14

Tips till andra terminen 8an

Börjar nästa termin i 8an snart alltså vårterminen i 8an och undrar om ni allmänt har tips? Alltså vad som helst för att få som bäst betyg som möjligt och bra prestion. Tex studieteknik osv snälla.

 

Om ni också vill hjälpa på en del viss sak så ska jag ha en engelska presentation när vi är tillbaka i skolan som handlar om varför man ska bo i stan istället för i en bondgård. Då måste vi komma med varför man ska bo i stan istället för en bondgård på engelska.

 

Sen ska jag också ha ett biologi prov om celler i samarbete: människokroppen, om matspjälkningen, andningen, hjärtat blodomloppet, slagvolym osv. Liksom vad inom detta ska jag öva på till provet??? Det är så svårt och en massa. Vet ju inte vad jag ska kunna om dem.

 

Ska också ha matteprov i algebra. Det är så svårt!!! Har ni några tips???? Några youtubers som förklarar bra osv? Snälla vad som helst.

 

Har spanska prov också??? Tips vad ska man egentligen öva på från alla fyra kapitel? SKit svårt.

 

Till sist so, nu kommer vi läsa religion och historia??? Tips tips tips??? Måste vara väldigt argumenterat och inte små svar utan man måste förklara sina svar?? Vad ska man öva på??

Tusen tackk om ni hjälper! Gott nytt år förresten!


Tråd flyttad från >Om skolan till >Studieteknik. /Smutstvätt, moderator 

Smutstvätt 22942 – Moderator
Postad: 31 dec 2021 20:14

Lägg varje fråga i en egen tråd, så blir det mindre rörigt! Behåll frågan om studieteknik i denna tråd, och gör nya trådar för de andra frågorna. /moderator 

Lärarbönan 39
Postad: 31 dec 2021 23:09

3 allmängiltiga tips att börja med:

Ta alltid reda på vad som bedöms och var uppmärksam på vilka exempel din lärare tar upp i undervisningen, det är ofta dessa exempel som läraren vill se att du lärt dig eller kan bygga utifrån.

Stäng av mobilen när du är i skolan eller pluggar hemma, helst i ett annat rum.

Gör läxan samma dag som du får den.

Svara Avbryt
Close