2 svar
57 visningar
caroline04.nilsson 4
Postad: 26 jan 20:44

transpersoner i idrotten

Jag undrar hur det kan vara viktigt för transpersoner att delta i idrotter ur ett häslo- och samhällsperpektiv. Jag har själv tänk att de mår mycket bättre av att röra på sig och man kan få bättre självförtroende. Ur samhället handlar det mycket om normer och att ju fler som vågar ta sig ut i idrotts världen som trans, desto vanligare blir det. Jag undrar vad det finns för mer tankar kring detta och varför det är så viktigt?

Det är precis lika viktigt för en transperson som för vilken annan person som helst. Varför skulle det vara någon skillnad? Det är nyttigt (och urtråkigt, tycker jag) att hålla på med någon idrott.

B0kslukaren 13
Postad: 20 feb 19:29

Den stora skillnaden som gör att det ofta pratas om transpersoner i idrotten är att det är ett sammanhang där de extra lätt hamnar utanför. Tänk omklädningsrum, att många sporter är könsuppdelade (damlag och herrlag). Detta blir problematiskt framför allt för de transpersoner som håller på att transition. Sen är det ju som sagt lika viktigt med motion oberoende av vem man är.

Svara Avbryt
Close