7 svar
37 visningar
N00R är nöjd med hjälpen
N00R 906
Postad: 3 apr 21:26

Tro och Vetenskap

Vad menas med denna frågan?

Tacksam för svar!

Vetenskapen har en viss metod (den vetenskapliga metoden) för att säkerställa att saker stämmer och testa teorier. Tron (religionerna) har en annan. Jämför dessa metoder.

N00R 906
Postad: 3 apr 21:31 Redigerad: 3 apr 21:31

Vänta, en sekund.

Hur ska jag jämföra de?

Eller vad exakt ska jag jämföra, förstår att det är metoderna men vad med metoderna ska jag jämföra?

Mrpotatohead Online 4427 – Tillträdande Moderator
Postad: 3 apr 21:47 Redigerad: 3 apr 21:47

Likheter och skillnader. Börja med att skriv ner vad varje metod faktiskt är så blir det ganska tydligt sen.

N00R 906
Postad: 3 apr 21:47

Rätt?

Vetenskapens uppgift är att studera och förklara naturen, medan religion handlar om frågor som rör mening, värderingar och moral. 

       De började försöka förklara hur verkligheten är organiserad och fungerar med hjälp av den vetenskapliga metoden, som bygger på observationer, tester och experiment. Majoriteten av forskarna vid denna tid var hängivna kristna som inte såg någon konflikt mellan vetenskap och religion. De resonerade att vi kan lära oss hur Gud strukturerade skapelsen genom att titta på den naturliga världen.

N00R 906
Postad: 4 apr 14:05

Tack för hjälpen :)

Nja, inte riktigt korrekt. Nu skriver du om vad tro och vetenskapen kan tolkas ha för syfte, inte deras metoder för att nå ”sanning”.

N00R 906
Postad: 4 apr 19:44
Mrpotatohead skrev:

Nja, inte riktigt korrekt. Nu skriver du om vad tro och vetenskapen kan tolkas ha för syfte, inte deras metoder för att nå ”sanning”.

Hahaha inga problem. Han ställde mig en fråga där han sa vad är skillnaden mellan tro och vetenskap. Jag svarade det jag skrev. Sedan frågade han vad är skillnaden mellan religion och vetenskap, hur hänger de ihop.

Blev skitstressad  visste inte vad jag skulle vara. Kopplade det till mig själv och bara sa någonting som kanske kan vara rätt. Men Alhamdullillah jag fick B. Jag hade inte studerat alls. Studerade bara igår kväll o idag på morgonen klockan 8. Så jag man kan säga att jag gjorde något stort. Att få ett B av två dagars studie. Det räknas inte som två dagar ens 😊

Svara Avbryt
Close