Medlem02 23
Postad: 1 dec 2018

Universitet utomlands

Hej,

Jag går på andra året (natur) gymnasium och har börjat tänka lite på universitet. Jag vill bli byggnadsarkitekt, men eftersom jag inte är bra på att rita, datorer eller vet hur man är "kreativ" så har jag fått höra av många att jag inte borde satsa på det. Men jag gillar att rita och gillar att vara kreativ, fast jag är inte professionell på det. Behöver man verkligen ha alla dessa förkunskaper? Dessutom vill jag läsa utomlands, eftersom jag tror det kommer vara roligt att spendera några år utomlands. Min dröm är att gå in i Harvard, men eftersom det är rent omöjligt undrar jag om någon vet andra universitet som är kända för arkitekt utbildning. 

Mvh medlem02

Albiki 3775
Postad: 1 dec 2018

Hej!

Jag föreslår att du glömmer att komma in på någon av världens mest prestigefulla arkitektskolor och istället siktar på någon av de mindre prestigefulla skolorna, med tanke på de tillkortakommanden som du nämner.

På engelskspråkiga Wikipedia finner du en lång lista över arkitektskolor i hela världen. Välj något ovanligt land att studera i; följ inte strömmen till Förenta amerikanska staterna.

Medlem02 23
Postad: 1 dec 2018

Tack Albiki, vet att jag inte kommer gå in på Harvard eller någon annan "prestigefull" universitet, därför satsar jag på universitet utomlands främst för det kommer vara roligt att läsa utomlands, men tack för listan:)

Svara Avbryt
Close