6 svar
168 visningar
MK177 25
Postad: 13 apr 2018

Utredande text barnäktenskap

hej

jag behöver några tips om vad jag skulle kunna ta med till en utredande text om barnäktenskap. Vad jag ska skriva om, vilka punkter jag ska ta med.

Tack

Emem 231
Postad: 14 apr 2018
MK177 skrev :

hej

jag behöver några tips om vad jag skulle kunna ta med till en utredande text om barnäktenskap. Vad jag ska skriva om, vilka punkter jag ska ta med.

Tack

Vad har du för grundidéer själv? som vi kan utveckla

MK177 25
Postad: 15 apr 2018

Orsaker varför det finns barnäktenskap

lösningen till barnäktenskap osv 

joculator 1422 – Moderator
Postad: 16 apr 2018 Redigerad: 16 apr 2018

"lösningen till barnäktenskap" gör att läsaren kan tro att texten är emot barnäktenskap. Är det vad du skall skriva om? Eller skall du utreda fördelar/nackdelar med barnäktenskap? Då måste du vara neutral när du skriver, men kan såklart komma fram till en ståndpunkt.

Vad är uppgiften? Ordagrant.

MK177 25
Postad: 16 apr 2018

Jag ska skriva lösningen till barnäktenskap. Så det betyder att jag ska vara emot barnäktenskap

joculator 1422 – Moderator
Postad: 17 apr 2018

I världen eller i Sverige?

Vilka orsaker har du kommit fram till när det gäller varför vissa vill ha barnäktenskap? (om ingen ville ha det skulle det ju inte finnas). Varför vill vissa gifta sig med minderåriga? Varför tillåter de minderårigas föräldrar det? Är det någon skillnad om båda inblandade är minderåriga?
Vilka orsaker har du kommit fram till att de som inte vill ha barnäktenskap inte lyckas förbjuda det?

För att få bort barnäkenskap måste någon av ovanstående punkter förändras (eller båda).
Kan man få färre att vilja ha barnäktenskap? Hur? Vilka kulturer/religioner/grupperingar är det som vill ha barnäktenskap kvar? Hur kan man påverka dessa grupperingar?
Vad gär man om ett land inte vill förbjuda barnäktenskap? Vad kan/bör FN göra?  
Hur skall man ställa sig till barnäktenskap som ingåtts i länder där det är tillåtet om de inblandade sedan reser/flyttar till ett land där det inte är tillåtet? Skall sådana äkenskap godkännas? Jämför t.ex med pedofilibrott som även om de begås utomlands kan bestraffas i Sverige. Är det rimligt när det gäller barnäktenskap?

Hela frågan är väldigt svår. Det är så lätt att säga att man är emot barnäktenskap men mycket svårare att förhindra det eller ens komma med förslag på hur man skall förhindra det.

baharsafari 45
Postad: 30 maj 2018

Hej

Jag kanske svarar på den här frågan lite föresent men jag har själv skrivit en essä om det i skolan, de bästa källor du kan hitta kring det är såklart FN och Unicef sen kan du säkert läsa böcker om det som Tysta Rop som är intervjuer med barn som har blivit bortgifta eller våldtagna. Sen kan du söka fakta i olika webbsidor, undvik Wikipedia och Mimers brunn. 

Svara Avbryt
Close