2 svar
57 visningar
paruthy18 är nöjd med hjälpen!
paruthy18 1480
Postad: 12 maj 2018

Vad är det bra med att vi äter växter (vegetarisk) istället för kött?- utifrån närings pyramid

Vad är det bra med att vi äter växter (vegetarisk) istället för kött?

Man måste förklara det utifrån näringspyramiden..

Är det så att om vi äter kött så äter vi i regel många växter eftersom djur i sin tur har ätit växter och slösat bort energi i onödan- typ 180procent enhet i växt som det här djuren ätit slösas bort. men om vi väljer äta växt  direkt så energi slösas mindre typ 90 procentenhet energi av det vi äter.

Mvh!

Ison96 52
Postad: 14 maj 2018 Redigerad: 14 maj 2018

För varje ökad trofinivå så försvinner ca 90% av all energi. Denna energi går ut som värmeenergi eller för att ha vårdat djuret. Vi säger att plankton ( producent ) äts upp av räkor där så förloras 90% av all energi då och plankton tar upp miljögifter som samlas och sedan så äts räkorna upp av makrill där det händer igen miljögifterna tas upp av makrillen och samlas. Makrillen äts upp av sälen och sälen äts upp av isbjörnen då efter alla trofinivåer så får toppkonsumenten i detta fall isbjörnen alla miljögifter.

producenter ( växter ) gör bara fotosyntesen då solljus + koldioxid + vatten = glukos + syre då producenten fångar upp miljögifter men inte lika mycket som konsumenterna eftersom de fångar upp det när de äter en tidigare konsument ( trofinivå ) 

Hoppas du löser uppgiften

MVH

För varje ökad trofinivå så försvinner 90% av energin vilket är näringspyramiden.

paruthy18 1480
Postad: 16 maj 2018

Jag fattar!

Tack för hjälpen

Svara Avbryt
Close