3 svar
41 visningar
Vola 2
Postad: 21 apr 18:39 Redigerad: 21 apr 18:54

vad betyder dator id

Hej, jag har fått en ganska svårt fråga tycker jag av min lärare för att plugga inför dator-nätverksteknik prov som jag ska ha.

Frågan är "Vad betyder dator id" jag har sökt överallt har inte hittat någon utvecklad svar på vad de är. 

Jag skulle uppskatta all hjälp jag kan få.

Mega7853 121
Postad: 21 apr 20:05

Du borde kunna hitta svaret i din litteratur. Jag har aldrig hört uttrycket förut, men jag googlade lite och det verkar motsvara de lägsta bitarna i IP-adressen, "host identifier". När jag googlar på frågan så kommer det upp en del förklaringar som sätter det i relation till Nät-ID som verkar motsvara de högsta bitarna i IP-adressen, "network prefix". Men det är nog bäst att du googlar själv och ser om det verkar stämma med det du lärt dig i kursen.

Laguna 14685
Postad: 21 apr 20:40

Om de frågar om något måste de ha talat om för dig vad det är, tycker jag. Just sammansättningen "dator id" har jag aldrig sett. De kan mena IP-adress, eller MAC-adress på nätverkskortet, eller något som man får genom att skapa en nyckel för datorn. Eller kanske nåt annat.

mag1 Online 2348
Postad: 23 apr 13:07 Redigerad: 23 apr 13:08

Datorid kan vara flera olika saker. Något du anger i t.ex. ett nätverk.

Men det som frågan nog söker efter är Hardware UUID även kallat globally unique identifier (GUID) brukar ofta användas för att koppla en programvarulicens till endast en dator. Dessa skapas efter en standard så att UUID/GUID ger ett unikt 128 bitars nummer för just det systemen/datorn.

Serienumret på CPU/moderkorten skulle även kunna åsyftas, men har ersatts av t.ex. UUID.

Svara Avbryt
Close