5 svar
82 visningar
Qetsiyah är nöjd med hjälpen
Qetsiyah 5395 – Volontär digitala räknestugor
Postad: 30 aug 2020 12:46 Redigerad: 30 aug 2020 12:47

Vad betyder det att installera ett programmeringsspråk?

Hej, jag ville experiemntera med pythongrejer så jag skaffade Atom och laddade ner nåt paket för python, men sen sa den att jag behövde installera python från microsoft store? 

Jag antar att det är för att min dator behöver kunna läsa python, men det är ju atom som gör det, inte själva datorn?

På tal om det vekrar det faktiskt inte alls vara Atom som läser koden, det är nån sorts terminal (integrerad i Atom) som heter shell, eller den heter powershell och windows har patent på den.

Laguna 15043
Postad: 30 aug 2020 13:28

Atom verkar vara ett så kallat IDE = integrated development environment. Ett sådant innehåller saker som ska underlätta utveckling, t. ex. en editor, men det behöver inte innehålla själva språket. 

Okej!

Hondel 416
Postad: 30 aug 2020 15:21

För Python rekommenderar jag Anaconda som gör installationen av Python väldigt enkel. Om du vill köra din kod från en IDE kanske inte det är en bra lösning (jag vet inte 100 %, men risken är väl att Atom eller annan IDE inte kommer leta efter python på rätt ställe per automatik men det går väl kanske att lösa). Jag brukar dock inte använda IDE utan använder PyCharm som editor, och kör koden från Anaconda prompt med "python main.py" (som från en vanlig terminal alltså).

Laguna 15043
Postad: 30 aug 2020 18:11

Ett påpekande: det finns myriader med sätt att göra det lätt för användaren att installera Python-moduler, så det är upplagt för förvirring rätt snart om du behöver en modul du inte har.

Vad är en modul nu då. I enklaste fallet är det bara en fil du har skrivit med Python-kod i, och modulen har samma namn som din fil (minus .py-ändelsen). Men folk har skrivit all möjlig användbar kod i Python och ordnat så att man kan köra den från Python genom att bara importera en viss modul. Men först ska modulen installeras, dvs. hämtas från nätet och läggas på nån bra plats hos dig. Det finns nåt som heter pip (python installation nånting) och många andra. Hittar du nåt som funkar så tänk inte mer på det.

Aerius 510
Postad: 30 aug 2020 18:20

Du kan laddaner virtualbox. I virtualbox kan du skapa virtuella datorer och installera ubuntu (eller något linux derivat) på den. Då får man oftast python direkt i terminalen.

Svara Avbryt
Close