0 svar
187 visningar
Pluggaren23 4
Postad: 11 feb 21:54

Vad händer ifall en del av det ekonomiska kretsloppet försvinner?

Som titeln säger, vad skulle hända om en del av det ekonomiska kretsloppet försvinner?

 

Jag antar att det skulle leda till att landet förr eller senare kolapsar, utan en offentlig sektor och allt som det innebär hade vi inte kunnat få tillgång till bidrag, subventioner, sjukvård eller polis.

 

Utan banker kan varken vi i hushållen eller företagen få lån vilket kommer drabba företagen allra hårdast då dom isåfall kommer sakna kapital för att expandera sitt företag; eftersom att dom inte kan investera i ny teknik, lokaler, arbetskraft etc, det kommer resultera i att företagen inte har råd att ha kvar sina anställda och kanske till och med blir tvugna att avskeda arbetare > Det i sin tur leder till att arbetslösheten ökar vilket kommer att påverka och drabba den offentliga sektorn då flera blir beroende av bidrag.  

 

Vi i hushållen kommer inte kunna ha lika mycket pengar för att spendera på dyrare inköp såsom lägenheter/hus/bilar eftersom att banken inte kan låna ut pengar till oss, företagen kommer på så vis inte kunna få in pengar vilket tvingar dom att avskeda personal.... ^^^

 

Utan hushåll kommer företagen inte kunna anställa arbetare och det kommer göra att produktionen blir långsammare, men om det inte finns några hushåll kommer det inte heller finnas några kunder som kan köpa varor/tjänster... 

 

 

Allt leder tillslut till en kollaps och jag tolkar det därför som att alla delarna i det ekonomiska kretsloppet är beroende av varandra, och om en aktör saknas kommer hela kretsloppet drabbas och inte heller fungera i längden. 

Svara Avbryt
Close