5 svar
73 visningar
Bookworm 250
Postad: 19 apr 2020 Redigerad: 19 apr 2020

Vad händer med betygen om det värsta skulle hända??

Hej!

Jag har en oro som har gnagt i mig i all evigheter och vill ställa en fråga nu:

Om en elev skulle råka ut för något personligt (sjukdom) som gör att distansstudierna (gymnasiet) inte skulle kunna genomföras , hur blir det med betygen? T.ex. i Ma4 har bara prov på halva boken skett (med goda resultat dock!), måste jag göra om matte4 nästa år och få F nu eller kan lärarna utgå ifrån provet förr och bedöma mha det? Om de dessutom känner att eleven skulle ha kunnat fixa lika bra på det kommande provet...?

Och i fysik 2 har jag gjort 3/4 prov. Alla har testat samma förmågor men handlar om olika moment i kursen. Jag har lyckats också bra på de 3 tidigare proven med samma "provbetyg" på alla 3, men måste jag göra om kursen om jag missar fjärde? Eller kan underlagen räcka till betygsättning?

Ahh det är så oroväckande :/

Det är nog bäst att du pratar med din studievägledare och/eller rektor. Det är nog det enda sättet att få ett pålitligt svar. Vad är det du är orolig för kommer att hända? Dina betyg är inte ens i närheten av lika viktiga som din hälsa. Ta hand om dig! :)

Bookworm 250
Postad: 19 apr 2020

Hej, tack för ditt svar! :)

Ja självklart hälsan är viktigare, men jag känner ändå att det vore synd att allt mitt slit tidigare skulle försvinna!

Tack, jag ska göra det om det kommer behövas!

Det jag är orolig över ska hända är dels coronaviruset men jag tror nog att det är lite för negativ tanke av mig, däremot är jag också orolig över att min njursten kommer återkomma! Jag har haft en för ca 5 år sedan och min läkare sa förr att det finns en chans att det återkommer om ca 5 år. Men jag får väl hålla tummarna :) Tack!

Jo, det är klart att det vore surt! Dock lär skolan inte förkasta allt arbete du gjort, men du kanske behöver ta en extra termin för att fixa det du inte hunnit göra klart. 

Det kommer nog att ordna sig, men jag förstår att du är orolig. :)

Bookworm 250
Postad: 19 apr 2020

Tack för dina svar :)

Det var så lite så! :)

Svara Avbryt
Close