1 svar
21 visningar
HjälpmigattfåA 10
Postad: 31 maj 13:19

Vad har FN gjort i Armenien-Azerbajdzjan konflikten och hur kan den lösas?

Hej, som rubriken lyder så skulle jag behöva lite hjälp med att hitta information om vad FN har gjort i Armenien-Azerbajdzjan konflikten, kan vara insatser från FN:s sida eller annat. Jag skulle även behöva lite hjälp med att hitta lösningar på hur konflikten skulle kunna lösas, gärna anledningar till varför dessa lösningarna funkar/skulle kunna funka!

Jag har sökt på internet och letat runt en del, dock utan resultat. Skulle som sagt uppskatta hjälp med detta, tack på förhand!

MVH

vahagnavedian 29
Postad: 1 jun 07:54

Hej!

FN har inte varit involverat i konflikten, utan mandaten för att medla och lösa den på ett fredligt sätt har getts till Organisationen för samarbete och säkerhet i Europa (OSSE) och Minsk-gruppen där även Sverige ingår.

Det har sedan flera år tillbaka funnits en plan, de så-kallade Madrid-principerna, som är baserade på OSSEs egna stadgar, Helsingfors-deklarationen. Jag har även skrivit ett par artiklar, bland andra denna om konflikten och det senaste kriget samt hur den kunde lösas helt fredligt enligt internationella lagar.

Förutom hemsidan karabach.se (har inte hunnit uppdatera så mycket sedan krigsslutet) så hittar du ett par andra artiklar jag har publicerat om konflikten på min hemsida. Undrar du nåt mer så är det bara att höra av dig, antingen här eller via mina kontaktuppgifter på hemsidan.

Svara Avbryt
Close