3 svar
92 visningar
Qetsiyah är nöjd med hjälpen!
Qetsiyah 3404
Postad: 29 mar 2019

Vad kallas det när ett område är finit och har ändlig omkrets?

Hej. Om jag säger "alla punkter med x>3" då är det ju ett oändligt stort område till höger om linjen x=3 som jag menar. Den är inte ändlig, och den har inte ens en omkrets. Men till exempel "arean inuti y^2+x^2=1 och x>=0", då menar jag en finit area med finit omkrets, en halvcirkel. Vad kallas en sådan? Jag gissar på engelska closed area typ, men det kan va helt fel.

SeriousCephalopod 2049
Postad: 29 mar 2019 Redigerad: 29 mar 2019

Begränsad, väldefinierad, ändlig och deras motsatser är ganska flexibla ord man kan lägga på som adjektiv i de här sammanhangen snarare än att behöva ett abtraktare klassnamn.

{(x,y):1x, 0y1/x2}\{(x,y) : 1 \leq x \leq \infty, \; 0 \leq y \leq 1/x^2\} är ett obegränsat område med ändlig area och begränsad omkrets medan Kochs snöflinga är en begränsad mängd med väldefinierad area och obegränsad omkrets. **

Jag tycker de är ganska tillräckliga. 

**reservation för precis terminologi. 

EDIT: Closed, sluten, tycker jag inte avser begränsad i något avseende. Sluten är antingen ett begrepp från topologi där det betyder lite vagt "innehåller sina randpunkter" eller används specifikt för kurvor där en sluten kurva är en kurva som börjar där den slutar så att man kan gå ett varv i den och därmed är cirkellik. En cirkel är en sluten kurva medan ett streck inte är en sluten kurva.

dioid 177
Postad: 30 mar 2019

Ett område (i planet) med ändlig area och ändlig omkrets. 

Qetsiyah 3404
Postad: 31 mar 2019

Okej... Tack!

Svara Avbryt
Close