1 svar
13 visningar
Simon23 är nöjd med hjälpen!
Simon23 1
Postad: 2 dagar sedan

Vad menas med syfte med presentationen?

Jag har en väldigt stor presentation och i inledningen måste jag berätta vad syftet med presentationen är. Det jag pratar om är hur en uppfinning fungerar och hur den påverkar samhället. Ska jag säga typ att syftet är att ge ut information?? Jag fattar inte asså. 

SeriousCephalopod 2127
Postad: 2 dagar sedan Redigerad: 2 dagar sedan

"Syftet med min presentation är att ni ska få en bättre förståelse för hur X fungerar och den viktiga roll den fyller i samhället"

Behöver inte vara mer komplicerat än så. Dock så är poängen med att konstatera ett syfte i början av presentationen att man formulerar en avsikt och ett mål och således kan bedömmas utifrån om man uppnått det målet. Om du inte faktiskt talar om dess roll i samhället eller gör det på ett effektivt sätt så kan man säga att presentationen kanske inte var så genomtänkt medan om man i efterhand kan se tillbaka på presentationen och säga "ja, jag levererade det jag sade att jag skulle leverera" så är det förmodligen en bra presentation.

Förmodligen är det pedagogiska syftet bakom att ni formulerar ett syfte att presentationen inte bara blir en ostrukturerad sammanfattning av saker du läst utan att du sållar och utvecklar baserat på ditt mål och syfte. 

Svara Avbryt
Close