2 svar
83 visningar
Hopee 16
Postad: 19 apr 2019 Redigerad: 19 apr 2019

Varför blir jag inte bra på matte?

Jag pluggar väldigt mycket under mattelektionerna samt hemma, men inte lika mycket som i skolan. Det är inte så att jag inte gillar matte utan jag tycker matte är helt OK. Men det är tusen gånger roligare när jag förstår matte.. Det enda jag har fått högst betyg på matte i skolan är Bråk & procent betyg B, och Statistik/funktioner betyg A resten av kapitel är typ D vilket jag inte förstår! 

 

Jag vill bli bättre på matte men vet inte hur, min metod att träna på matte kanske inte är det bästa sättet.. jag tränar genom att gå igenom varje form och testar sedan ett par frågor i häftet utan att kolla hur man gör och om jag får inte rätt så kollar jag på varför det blev fel osv

 

Jag går i 9an nu och har snart Nationella Provet, Jag vill klara provet och få minst C men jag behöver hjälp! Hjälp mig att förstå varför min ”Hard Work” inte fungerar.

 

Jag har inga idéer längre på hur jag kan träna på matte och bli bättre, skulle du kunna berätta till mig hur jag kan träna eller hur du brukar träna på matte och får BRA betyg.

 

Tack på förhand!

Albiki 3948
Postad: 19 apr 2019 Redigerad: 19 apr 2019

Hej!

Mitt förslag är att du tittar på de lösta exemplen i läroboken och därefter själv löser exakt samma uppgift som exemplet. Fördelen med detta är att du då har ett komplett facit till uppgiften som inte bara ger det rätta svaret utan även visar hur man kommer fram till det. 

Sedan behöver du även mängdträning för att nöta in standardmetoder för hur vissa typer av problem kan lösas. 

Du ska hela tiden ha som mål att förstå varför du räknar som du gör och aldrig nöja dig med att du råkade få rätt svar. Att nå förståelse är svårt men väl värt mödan i det långa loppet. 

  1. Förstå vad du gör
  2. läsförståelse
  3. rita!
Svara Avbryt
Close