2 svar
71 visningar
EnerG är nöjd med hjälpen!
EnerG 133
Postad: 18 mar 2020

Varför bor människor där de bor?

Hej, 

vi har i läxa att lämna in svar till dessa följande frågor:

"Varför bor människor där de bor, svara utifrån dessa faktorer:

- Historiskt perspektiv

-Lyx perspektiv"

Jag har verkligen ingen aning om hur jag ska ta reda på det, jag har sökt och läst runt men hittar inget tillräckligt bra svar som passar in. 

Tacksam för hjälp

EnerG 133
Postad: 18 mar 2020

så här har jag börjat (historiskt perspektiv):

De första bofasta människor var bönder som var i behov av odlingsmark och vatten, därför var man ute efter områden som hade floder - på grund av detta byggdes de första städerna upp, på samma platser man befann sig då befinner sig folk även idag. T.ex så finns det många storstäder som befinner sig vid kusten och ofta vid en flodmynning. 

t.ex Shanghai vid Yangtze Flodens mynning i Kina.

 

dock känns det som det saknas mycket..

samt så har jag ingen aning hur jag ska påbörja "lyx perspektivet" - är det kanske behovet av ekonomin, kommunikationer, Transporter och sånt där?

Ingemar 562
Postad: 18 mar 2020
EnerG skrev:

[klipp...]

samt så har jag ingen aning hur jag ska påbörja "lyx perspektivet" - är det kanske behovet av ekonomin, kommunikationer, Transporter och sånt där?

"Ekonomin, kommunikationer, Transporter och sånt där?" = det som du kan se som faktorer för normalt boende. Du bor där du har råd. Du bor hellre bredvid en tunnelbanestation eller busshållplats om du måste pendla till jobbet. Du bor gärna så att du kan ha en bil om du måste pendla långa avstånd.

Lyxperspektiv på boplats beror på helt andra faktorer....

Måste egentligen folk bo på Östermalm, eller i andra storstäders kvarter för de rika, där en trerummare kostar lika mycket som en åttarumsvilla några mil utanför staden? Varför bor folk där över huvud taget? Varför ha en takvåning på Strandvägen i Stockholm då du lika gärna kan bo i en lägenhet i Rågsved. En lägenhet är ju lika bra eller dålig oavsett var den finns, eller?

Svara Avbryt
Close