1 svar
19 visningar
Emko är nöjd med hjälpen
Emko 1
Postad: 23 nov 14:00

Varför har Sverige public service Vilka för och nackdelar tänker du att det finns med public service

Jag har försökt att fatta denna uppgift i 2 veckor snart men då jag har diagnoser som förhindrar min koncentrations förmåga blir det svårare för mig, Jag har frågat min lärare flera gånger och hon förklarar det men jag förstår mig ändå inte mig på uppgiften. 

Jag försökte lösa uppgiften genom att skriva såhär:

Jag tycker att det är dåligt att Sverige har public service då alla inte kollar på tv utan mer streamingtjänster. Varför ska en person betala en avgift för något personen inte ens använder. Jag tycker att det borde var upp till var och en att få välja själva ifall dem vill betala för att se på tv eller inte. Nackdelarna med att man inte får välja själv är att man lägger ”onödiga” pengar på en avgift man inte har någon nytta utav. Men det borde vara upp till var och en att betala. Det positiva med public service är att man kan få reda på vad som händer runt omkring i världen, Sen vill inte alla veta vad som händer i världen heller och därför ser jag inte hur det kan finnas något positivt med public service.

Men min lärare sa att det inte var korrekt, Därför söker jag hit för hjälp eftersom uppgiften måste vara inlämnad Fredag

Public Service kunde ju också streama (samma sak som man sänder på radio/TV)

Public service bör vara opartiska. Då kan folket få information som inte är partisk och/eller politiskt vinklad. Det är positivt.
Tyvärr är det inte alltid så i verkligheten (sverige är inget undantag).

Public Service kan göra program som kanske inte alltid är lönsamma (t.ex grävande journalistik). Det är positivt.

Public Service skall inte vara sponsrad av företag. Duh, ganska självklart för annars blir de inte opartiska.

Så vem skall betala för Public Service? Ett sätt är att ta det på skatten. Ett problem med det blir att om Public Service skriver/säger något negativt om regeringen kanske de får mindre budget i framtiden.

Inga svar, bara fler frågor.

Svara Avbryt
Close