2 svar
222 visningar
wangster är nöjd med hjälpen
wangster 46
Postad: 23 apr 2019 20:25

Varför tränar man sämre när man varit sjuk?

Vi har haft ett styrkeprojekt på idrotten och jag blev lite krassligt mitt i. Jag undrar varför man får sämre resultat när man varit sjuk? Jag försökte googla, men det kom bara upp massa träningstips.

Erika_linnea 13
Postad: 24 jul 2019 15:19 Redigerad: 24 jul 2019 15:19

för att kroppen har fått vila, när den har blivit  atackerad av baciler. Men om du har vilat tillräckligt, när du har varit sjuk. så skulle det inte måsta påverka så mycket. Men  efter man har varit sjuk ska man ta små steg framåt och sen bygga upp det och så är du i form igen.

Hoppas detta hjälper något hälsningar från en tävlingsimmare 

Natascha 1259
Postad: 24 jul 2019 15:46

I samband med en bakterieinfektion i kroppen som orsakar förkylning, feber, hosta eller magsjuka o.s.v. gör att kroppen mår dåligt eftersom en inkräktare (bakterie) tagit sig in och bildat en infektion. Ifall man är en aktiv person vanligtvis så rekommenderas det alltid att vila. Främsta risken med att träna då man är sjuk är att kroppens immunförsvar ej hinner bryta ner detta i sin takt och bakterien får utrymme att skapa en infektion på nytt. 

Jag befinner mig på elitnivå inom crossfit, boxning och simning i cirkus 15 år och jag har de flesta gånger gått o tränat så fort jag känner förbättringar i kroppen. Det som man ska tänka på då är att inte gå ut för hårt. Det kan i många fall sluta illa... Kroppen är fortfarande i återhämtningsfas och att gå ut riktigt hårt under första passet efter att man varit sjuk, kan om inget annat leda till att du svimmar. Samtidigt är detta väldigt individuellt. Hur din kropp kommer svara just dig återstår att se. Det finns ingen modell att följa och som drabbar alla på samma vis. Det är totalt individuellt. 

 

Mitt tips är egentligen följande: 

Hoppa över kvalitetspass och långpass om du inte känner dig 100 procent återställd! 🌺

Svara Avbryt
Close