6 svar
34 visningar
Dianaa 5
Postad: 11 jan 2021

Vetenskaplig artikel

Jag har i uppgift att skriva en vetenskaplig artikel om svenska språket, och måste använda mig av vetenskapliga artiklar.

Mitt ämne är teknikens och sociala mediers påverkan på språket. Hittills har jag hittat många populärvetenskapliga som är skrivna av forskare, professorer och personer utbildade i utvecklingen av svenska språket, så jag anser att dem källorna är bra att använda.

Däremot hittar jag inga vetenskapliga artiklar kring ämnet och vet inte hur jag ska göra.

Laguna 12707
Postad: 11 jan 2021

Refererar kanske de artiklar du har läst till andra artiklar?

Dianaa 5
Postad: 11 jan 2021

Nej. Jag har arbetat med uppgiften väldigt länge men kommer ingenvart.

mhmfysik 4
Postad: 11 jan 2021

Försök använd olika sökord, t.ex. "sociala medier påverkan språk". Det finns även flera videos på Youtube om detta ämnet som man kan använda som källa, tänk bara på att vara källkritisk. Fråga din lärare om tips, och ifall den kan hjälpa dig hitta material för din artikel.

Dianaa 5
Postad: 12 jan 2021

Jag hittar endast populärvetenskapliga artiklar. Går det ändå att skriva min rapport och göra en sammanställning av informationen jag hittat, alltså använda det som min "forskning"? Artiklarna jag hittat är skrivna av forskare och professorer, men finns inga vetenskapliga rapporter.

En gissning är att vetenskapliga artiklar om detta ämne vanligen skrivs på engelska, och att det är därför du inte får några avhandlingar och liknande  när du söker på de svenska begreppen. 

Dianaa 5
Postad: 13 jan 2021

Ja mycket möjligt, men om de själva gett oss denna fråga som förslag bör det ändå gå att göra ett arbete på kanske?

Men frågan kvarstår, går det att göra en sammanställning av informationen jag hittat, alltså använda det som min "forskning/bakgrund"? 

Svara Avbryt
Close