2 svar
45 visningar
ida1998 9
Postad: 24 sep 2020

Vilka källor är ok att använda?

Hej!

Skriver i svenskan en argumenterande text med hjälp av källor. Det finska institutet, institutet för de inhemska språken måste väl vara en tung källa? Svenska är ju trots allt ett av Finlands språk... Hur är det med dagstidningar? Dem är ju ofta "obunden liberal", "obunden moderat" osv... Kanske inte dem bästa källorna för ett politiskt ämne, men en artikel och det svenska språket borde väl det inte spela någon roll vad för politisk hemvist dom har? 

Tack för svar!!

Politisk hemvist har alltid betydelse. Det gäller även de institut som du vill hänvisa till.
Allt; bakgrund/historia, influenser, analyser bedöms och görs från ett pesonligt perspektiv och påverkas därmed av politisk hemvist.

Men lite beror det på vad du skriver om. Om du skriver om "hur kommatecken skall användas" i svenskan så är själva reglerna relativt politiskt obundna, men inte dess bakgrund.
Ta t.e.x du/ni-reformen. Hur kan man skriva om den utan att se på det politiska?

Så, vad skall du skriva om?

ida1998 9
Postad: 24 sep 2020 Redigerad: 24 sep 2020

Det är just du-reformen jag tänkte skriva om... Menar du alltså att även institut har politisk hemvist? Jag tänkte använda mig av ISOF - Institutet för språk och folkminnen som källa. Det känns jättejobbigt eftersom alla mina tilltänkta källor verkar går bort. 

 

Vill tillägga att detta är en uppgift jag läser i svenska 3 via komvux. 

Svara Avbryt
Close