3 svar
105 visningar
Anonym89 103
Postad: 24 okt 2019 Redigerad: 24 okt 2019

Vilken kurs samt förkunskaper naturkunskap 1b

Hej!
Jag studerar just nu komvux på distans via NTI-skolan sedan mars i år. Jag har hitintills studerat ENG 5 som jag fick F på och måste läsa om samt Historia 1b och Samhällskunskap 1b. Varje kurs har varit på 100 p styck 50% à 10 veckor.

Nu tar samhällskunskapen slut imorgon och jag ska träffa studievägledaren för att anmäla mig på för en n y studieperiod som kommer att starta på måndag. Dock är det så att jag inte kommer att klara mig på 50% studiemedel längre och blir därför tvungen att gå upp till 100% studietakt vilket innebär antingen en kurs à 5 veckor eller två 100 p kurser à 10 veckor.

Eftersom jag helt saknar tidigare betyg från gymnasiet förutom dem betygen jag nu har fått detta året så är min tanke att läsa in ett helt gymnasieprogram och få en gymnasieexamen. Min tanke har varit att köra på typ samhällsvetenskapsprogrammet eller liknande och börja med grundkurserna.

Eftersom jag ännu inte har bestämt exakt vilken inriktning eller om jag verkligen ska fortsätta med samhällslinjen så är det klokast att fortsätta med grundkurserna anser jag och av dessa har jag kvar religion (50 p), naturkunskap 1b (100 p), ENG 5 och 6 (à 100 p), Idrott och hälsa 1 (100 p), Matte 1b och 2b (à 100 p) samt Svenska 1, 2 och 3 (à 100 p).

När det kommer till Naturkunskap så undrar jag vad man bör ha för förkunskaper. Mina mattekunskaper är rätt så bristfälliga och dåligt. Sedan vill jag inte ta på mig för mycket, alltså två svåra kurser på en gång heller och därmed misslyckas.

Jag har en nedsatt arbetsförmåga och läkarintyg som gör att jag skulle kunna söka högre studiemedel än den kurs jag studerar på. Dock fick jag avslag på min ansökan om detta med motiveringen att jag först måste studera 100% och misslyckas för att sedan kunna söka högre studiemedel för en lägre takt. Därav tvingas jag studera 100% trotts att jag är säker på att det kommer att bli svårt att klara av detta.

Vilka kurser hade ni kört på nu? Kanske bör jag välja eng i och med att det enda jag failade på sist och som gjorde att jag fick F den bokrecension som skulle läsas. Så i princip bör ju den kursen gå rätt lätt och då kan jag lägg mer fokus på den andra kursen.

Hur hade ni gjort? tacksam för svar. Imorgon måste jag lämna in ansökan på vilka kurser jag har valt.

Anonym89 103
Postad: 24 okt 2019

Ingen som har något att skriva om detta?

Vänta åtminstone 24 timmar innan du bumpar* din tråd. Det står i forumreglerna och gäller oavsett hur snabbt du behöver få hjälp med en uppgift.

/Mod

*bump = ett tomt inlägg som inte tillför något nytt vars enda syfte är att dra uppmärksamhet till tråden.

Anonym89 103
Postad: 24 okt 2019
Teraeagle skrev:

Vänta åtminstone 24 timmar innan du bumpar* din tråd. Det står i forumreglerna och gäller oavsett hur snabbt du behöver få hjälp med en uppgift.

/Mod

*bump = ett tomt inlägg som inte tillför något nytt vars enda syfte är att dra uppmärksamhet till tråden.

Ok.

Svara Avbryt
Close