1 svar
95 visningar
Ahya.mahdi är nöjd med hjälpen
Ahya.mahdi 26
Postad: 11 jan 17:22

Adolf hitler

hej jag undrar vad som skulle hända ifall hitler inte fanns och att han inte gjorde något av det han gjorde för folket, skulle det fortfarande vara krig eller skulle kriget sluta.

Jonto 7179 – Moderator
Postad: 11 jan 18:46

Kontrafaktisk historia och att veta hur det skett om inte något hade inträffat är jättesvårt- för det är så mycket som påverkar. Här finns ju verkligen inget rätt eller fel svar.

Det som man får fundera kring är lite hur viktig man tror eller tycker att Hitler var.

En del skulle kanske hävda att om inte Hitler hade funnits så hade kanske en annan ledare eller diktator förr eller senare tagit makten och gjort ungefär samma sak eller startat ett stort krig. Tyskland var ju ganska rutinerat, sugna på hämnd och krigslystna redan innan Hitler kom till makten. Även många av de andra staterna hade rustat för krig. Då hade man nog hävdat att historien hade sett liknande ut med krigen även om Hitler som person ej funnits.

Andra skulle kanske hävda att Hitler var en unik tyrannisk och hemsk diktator och att han som person var en stor del till att kriget startade och att det eskalerade till ett världskrig. Om man anser detta kanske man menar att kriget utan Hitler hade gått att lösa snabbare eller att det inte ens blivit ett stort världsomfattande krig utan kanske en mindre konflikt med några länder inblandade. 

Fundera på vad du tror utifrån vad du läst om Hitler och ändra världskriget. Det finns inget rätt eller fel utan handlar om hur man motiverar och förklarar sina tankar 

Svara Avbryt
Close