2 svar
115 visningar
Panda är nöjd med hjälpen
Panda 15
Postad: 16 nov 2019 16:08

Alkohol

Jag har fått frågan "Varför missbrukar man alkohol? Vilka effekter vill man uppnå?" och som minderårig som aldrig har druckit alkohol och som inte hittar något om det på internet har jag fastnat totalt. 

Qetsiyah 6199 – Live-hjälpare
Postad: 17 nov 2019 01:38

Hehe, den frågan behöver du knappast fråga oss på pluggakuten om! Dina föräldrar sitter på svaren du vill ha.

ConnyN 2296
Postad: 17 nov 2019 11:14

Ingen lätt fråga precis, men att vi människor reagerar väldigt olika på alkohol kan man konstatera.

Någon blir glad och upprymd, någon vill bråka, en annan vill gråta osv.

När jag var ung så hade vi en målvakt som kallades Klimpen Häggroth. Han gjorde en jätteinsats i ishockey-VM 1962 och Sverige vann guld. Han har berättat att fram till dess så hade han inte druckit alkohol, men efter att de firat segern ordentligt så blev han mer eller mindre fast på en gång efter som han upplevde det så positivt.
Senare i livet skrev han en bok om sina upplevelser av sprit.
På Wikipedia skriver man så här "Häggroth utvecklade med åren alkoholism. Han skrev en bok tillsammans med Bengt-Åke Cras, Himmel och helvete : Min väg till framgång och kampen mot spriten. Den handlar dels om hans egen kamp mot spriten, dels om den alkoholkultur som frodades i bland annat Tre Kronor på hans tid.

Själv har jag ett mycket restriktivt förhållande till alkohol då det gör mig tillfälligt upprymd, men yr i huvudet och att vara yr i huvudet när man älskar att läsa och lära sig nya saker är för mig en omöjlig kombination.
Dagen efter alkoholintag får sällan någon bra start och när man vill övertyga mig om vikten av att delta i festligheterna brukar mitt svar vara "jag upplever ruset som ett sjukdomstillstånd som gör mig yr i huvudet och i värsta fall vill kräkas"
Efter det brukar man lämna mig ifred även om jag anar att en och annan ruskar på huvudet åt mig.

Svara Avbryt
Close