ConnyN

ConnyN

Uppdaterad 2021-10-11

Lite avbrott i mina mattestudier i höst, men gymnasiearbetet fortskrider som tänkt och just nu ser det ut som om det blir klart före jul som planerat. 1,5 år har jag tagit på mig, men inte så många timmar känns det som, men tiden har varit min vän och tankarna har mognat på ett sätt som är helt omöjligt på 14 dagar eller vad nu var som mitt första gymnasiearbete tog.
I vår blir det nog start på första terminens Envariabelanalys med föreläsningar från "Open coursware" MIT. Jag läser inte för betyg utan för mitt eget höga nöjes skull och klarar jag det som är en termins studier på två år så är jag nöjd.
Jag är 69 år i November.
Först utbildade jag mig till elektriker och sedan till gymnasieingenjör på elkraftteknisk linje.
Hoppade av elkarriären och snickrade med min bror i 10 år innan jag återupptog tråden som eltekniker. Kom tillbaka i rätt tid och fick massor av utbildning och avancerade raskt. Arbetade mycket med felsökning och elprojekt innan jag avslutningsvis arbetade några år som UH-ingenjör.
Bland de intressantaste uppgifterna jag haft var arbetet med selektivplaner där jag äntligen fick använda mina tidigare gymnasiestudier i praktiken. Syftet med selektivplaner är att skydda utrustning vid jordfel och kortslutningar utan att koppla bort delar som inte berörs plus att det blev viktigare när vi fick mer fokus på att undvika personskador.

Angående min profilbild:
e står för matematik jag just lärt mig mer om, men tidigare använt för avsvalningsberäkningar.
π står för något som gäller hela vårt universum. Vad vi i dag känner till.
3 står för trefaseffekt. Något som var aktuellt under min yrkeskarriär.
Blinket har jag fått hjälp med av en ung vän. Är det inte läckert så säg 😊

1996 inlägg
Blev medlem: 5 dec 2017
Senast inloggad: 5 timmar sedan

Trådar ConnyN deltar i

Close