ConnyN

ConnyN

Uppdaterad 2022-12-12
Varit aktiv här på pluggakuten i 5 år. Så mycket intressant och roligt. Alla jag lärt känna och tänk att få hjälp av superproffs vid behov.

Uppdaterad 2022-11-27
Min 70-årsdag. Tack för uppmuntran och stöd från flera av er på pluggakuten!
Det går ännu så länge sakta framåt med kursen i envariabelanalys.
Endast tre och en halv föreläsningar avverkade. Det blir ingen tenta i höst. Som jag gjort tidigare så vill jag hellre förstå än att det ska gå fort. Kanske det går att höja tempot en aning i vår. Denna höst har det varit ett steg fram och två tillbaka rätt ofta. Kanske får jobba lite på min studieteknik. Björn Liljeqvist från KTH har en del om studieteknik utlagt på YouTube som verkar intressant.

Uppdaterad 2022-05-09
Jag gillar Adams "Calculus" mer och mer måste jag säga. Den ser inte ut att vara så informativ eftersom den har så mycket bilder och lite text, men där lurar man sig. Den har enormt med information i texter och exempel mellan avsnitten med räkneuppgifter. Den rekommenderade läroboken i kursen Simmons "Calculus" är raka motsatsen. Den innehåller mycket text och lite bilder. Ändå upplever jag att det finns mer information i Adams bok.
Föreläsaren professor David Jerison från MIT är bra upplever jag. Ett bra komplement till Jerissons föreläsningar är universitetslektor Lars Filipsson från KTH, som också har en hel del utlagt på YouTube angående envariabelanalys.

Uppdaterad 2022-03-19
Har nu startat på första terminens Envariabelanalys med föreläsningar från "Open coursware" MIT. Kändes väldigt jobbigt att komma igång. Känslan av att det här är nog för svårt för mig, har börjat avta. En känsla jag haft vid skolstarter förut. Det är så lätt att tro att ingen annan är lika förvirrad, men med åren har jag förstått att jag inte är ensam om den känslan.
Klar med matte4. Den var både det mest ansträngande, men samtidigt den roligaste och intressantaste kursdelen. Det kändes verkligen att högskolenivån började närma sig. Gymnasiearbetet är nu klart och publicerat 2021-12-25.  Gymnasiearbete om talet e
Ett och ett halvt år har jag tagit på mig, men inte så många timmar känns det som, men tiden har varit min vän och tankarna har mognat på ett sätt som är helt omöjligt på 14 dagar eller vad nu var som mitt första gymnasiearbete tog.
Jag läser inte för betyg utan för mitt eget höga nöjes skull och klarar jag det som är en termins studier på två år så är jag nöjd.

Jag är nu 70 år.
Först utbildade jag mig till elektriker och sedan till gymnasieingenjör på elkraftteknisk linje.
Hoppade av elkarriären och snickrade med min bror i 10 år innan jag återupptog tråden som eltekniker. Kom tillbaka i rätt tid och fick massor av utbildning och avancerade raskt. Arbetade mycket med felsökning och elprojekt innan jag avslutningsvis arbetade några år som UH-ingenjör.
Bland de intressantaste uppgifterna jag haft var arbetet med selektivplaner där jag äntligen fick använda mina tidigare gymnasiestudier i praktiken. Syftet med selektivplaner är att skydda utrustning vid jordfel och kortslutningar utan att koppla bort delar som inte berörs plus att det blev viktigare när vi fick mer fokus på att undvika personskador.

Angående min profilbild:
e står för matematik jag just lärt mig mer om, men tidigare använt för avsvalningsberäkningar.
π står för något som gäller hela vårt universum. Vad vi i dag känner till.
3 står för trefaseffekt. Något som var aktuellt under min yrkeskarriär.

2440 inlägg
Blev medlem: 5 dec 2017
Senast inloggad: 4 timmar sedan

Trådar ConnyN deltar i

Close