ConnyN

ConnyN

Uppdaterat 2022-05-09
Fastnat lite här i början. Mycket att ta in. Jag gillar Adams "Calculus" mer och mer måste jag säga. Den ser inte ut att vara så informativ eftersom den har så mycket bilder och lite text, men där lurar man sig. Den har enormt med information i texter och exempel mellan avsnitten med räkneuppgifter. Den rekommenderade läroboken i kursen Simmons "Calculus" är raka motsatsen. Den innehåller mycket text och lite bilder. Ändå upplever jag att det finns mer information i Adams bok.
Föreläsaren professor David Jerison från MIT är bra upplever jag. Ett bra komplement till Jerissons föreläsningar är universitetslektor Lars Filipsson från KTH, som också har en hel del utlagt på YouTube angående envariabelanalys.
Det blir nog knappast dax för min första tenta förrän sent i höst, men spännande är det att äntligen få en inblick i högskolestudier.

Uppdaterad 2022-03-19
Har nu startat på första terminens Envariabelanalys med föreläsningar från "Open coursware" MIT. Kändes väldigt jobbigt att komma igång. Så många hänvisningar hit och dit, särskilt till första föreläsningen. Förberedde mig mer innan jag såg föreläsning 2 och det fick jag stor nytta av. Känslan av att det här är nog för svårt för mig, har börjat avta. En känsla jag haft vid skolstarter förut. Det är så lätt att tro att ingen annan är lika förvirrad, men med åren har jag förstått att jag inte är ensam om den känslan.
Klar med matte4. Den var både det mest ansträngande, men samtidigt den roligaste och intressantaste kursdelen. Det kändes verkligen att högskolenivån började närma sig. Gymnasiearbetet är nu klart och publicerat 2021-12-25.  Gymnasiearbete om talet e
Ett och ett halvt år har jag tagit på mig, men inte så många timmar känns det som, men tiden har varit min vän och tankarna har mognat på ett sätt som är helt omöjligt på 14 dagar eller vad nu var som mitt första gymnasiearbete tog.
Jag läser inte för betyg utan för mitt eget höga nöjes skull och klarar jag det som är en termins studier på två år så är jag nöjd.

Jag är nu 69 år.
Först utbildade jag mig till elektriker och sedan till gymnasieingenjör på elkraftteknisk linje.
Hoppade av elkarriären och snickrade med min bror i 10 år innan jag återupptog tråden som eltekniker. Kom tillbaka i rätt tid och fick massor av utbildning och avancerade raskt. Arbetade mycket med felsökning och elprojekt innan jag avslutningsvis arbetade några år som UH-ingenjör.
Bland de intressantaste uppgifterna jag haft var arbetet med selektivplaner där jag äntligen fick använda mina tidigare gymnasiestudier i praktiken. Syftet med selektivplaner är att skydda utrustning vid jordfel och kortslutningar utan att koppla bort delar som inte berörs plus att det blev viktigare när vi fick mer fokus på att undvika personskador.

Angående min profilbild:
e står för matematik jag just lärt mig mer om, men tidigare använt för avsvalningsberäkningar.
π står för något som gäller hela vårt universum. Vad vi i dag känner till.
3 står för trefaseffekt. Något som var aktuellt under min yrkeskarriär.

2213 inlägg
Blev medlem: 5 dec 2017
Senast inloggad: 5 timmar sedan

Trådar ConnyN deltar i

Close