ConnyN

ConnyN

Uppdaterad 2021-06-13

Repeterar just nu gymnasiematte med hjälp av Matematik Origo. Håller på med Matte 4 och är just klar med kapitlet "Asymptoter och Integraler". Endast ett kapitel kvar. Det är komplexa tal, men det får bli i höst.
Nu är det sommarlov för mig. Gymnasiearbetet måste jag ta itu med och allt det vanliga förstås, men lite tid för avkoppling och examination av blommor och gräs finns det.

Det går inte så fort med mina studier, men tack vare pluggakuten har jag kunnat fördjupa mig betydligt vilket jag värdesätter högt framför att hinna långt och fort.

Jag är 68 år och utbildade mig först till elektriker och sedan till gymnasieingenjör på elkraftteknisk linje.
Hoppade av elkarriären och snickrade med min bror i 10 år innan jag återupptog tråden som eltekniker. Kom tillbaka i rätt tid och fick massor av utbildning och avancerade raskt. Arbetade mycket med felsökning och elprojekt innan jag avslutningsvis arbetade några år som UH-ingenjör.
Bland de intressantaste uppgifterna jag haft var arbetet med selektivplaner där jag äntligen fick använda mina tidigare gymnasiestudier i praktiken. Syftet med selektivplaner är att skydda utrustning vid jordfel och kortslutningar utan att koppla bort delar som inte berörs plus att det blev viktigare när vi fick mer fokus på att undvika personskador.

Angående min profilbild:
e står för matematik jag just lärt mig mer om, men tidigare använt för avsvalningsberäkningar.
π står för något som gäller hela vårt universum. Vad vi i dag känner till.
3 står för trefaseffekt. Något som var aktuellt under min yrkeskarriär.

1908 inlägg
Blev medlem: 5 dec 2017
Senast inloggad: 38 minuter sedan

Trådar ConnyN deltar i

Close