ConnyN

ConnyN

Repeterar just nu gymnasiematte med hjälp av Matematik Origo. Håller på med Matte 4 och är just klar med kapitlet "Deriveringsregler och differentialekvationer". 

Fysikstudierna får vänta lite nu. Jag har insett att om jag ska hinna matte 4 färdigt innan 70-årsdagen så får jag prioritera matematiken lite mer. Den behövs i bägge de kurser jag siktar på Physics 1 och Single variable calculus som jag kan följa på MIT open courseware.

Det går inte så fort med mina studier, men tack vare pluggakuten har jag kunnat fördjupa mig betydligt vilket jag värdesätter högt framför att hinna långt och fort.

Jag är 68 år och utbildade mig först till elektriker och sedan till gymnasieingenjör på elkraftteknisk linje.
Hoppade av elkarriären och snickrade med min bror i 10 år innan jag återupptog tråden som eltekniker. Kom tillbaka i rätt tid och fick massor av utbildning och avancerade raskt. Arbetade mycket med felsökning och elprojekt innan jag avslutningsvis arbetade några år som UH-ingenjör.
Bland de intressantaste uppgifterna jag haft var arbetet med selektivplaner där jag äntligen fick använda mina tidigare gymnasiestudier i praktiken. Syftet med selektivplaner är att skydda utrustning vid jordfel och kortslutningar utan att koppla bort delar som inte berörs plus att det blev viktigare när vi fick mer fokus på att undvika personskador.

Angående min profilbild:
e står för matematik jag just lärt mig mer om, men tidigare använt för avsvalningsberäkningar.
π står för något som gäller hela vårt universum. Vad vi i dag känner till.
3 står för trefaseffekt. Något som var aktuellt under min yrkeskarriär.

1770 inlägg
Blev medlem: 5 dec 2017
Senast inloggad: 4 timmar sedan

Trådar ConnyN deltar i

Close