ConnyN

ConnyN

Repeterar just nu gymnasiematte med hjälp av Matematik Origo. Har börjat på Matte 4 och just klar med kapitlet bevis. Ett av de knepigaste kapitel jag läst, men eftersom jag är nyfiken och intresserad av att läsa högre matematik så var det absolut nödvändigt att lägga ner mycket tid och arbete på det och belöningen känns stor.

Studerar också fysikkursen "Physics1: Classical Mechanics"på MIT University via You Tube. Följt 12 föreläsningar av 34 st och läst 9 av de 21 kapitel i boken "Fundamental of Physics" av Halliday, Resnick och Walker som ingår i första kursen. Egentligen är det boken "Physics for Engineers and Scientists" av Ohanian och Markert som ingår i kursen, men jag fick tag i min lärobok billigt på Bokbörsen och den är väldigt bra tycker jag.

Det går inte så fort med mina studier, men tack vare pluggakuten har jag kunnat fördjupa mig betydligt vilket jag värdesätter högt framför att hinna långt och fort.
Jag är 67 år och utbildade mig först till elektriker och sedan till gymnasieingenjör på elkraftteknisk linje.
Hoppade av elkarriären och snickrade med min bror i 10 år innan jag återupptog tråden som eltekniker. Kom tillbaka i rätt tid och fick massor av utbildning och avancerade raskt. Arbetade mycket med felsökning och elprojekt innan jag avslutningsvis arbetade några år som UH-ingenjör.
Bland de intressantaste uppgifterna jag haft var arbetet med selektivplaner där jag äntligen fick använda mina tidigare gymnasiestudier i praktiken. Syftet med selektivplaner är att skydda utrustning vid jordfel och kortslutningar utan att koppla bort delar som inte berörs plus att det blev viktigare när vi fick mer fokus på att undvika personskador.

Angående min profilbild:
e står för matematik jag just lärt mig mer om, men tidigare använt för avsvalningsberäkningar.
π står för något som gäller hela vårt universum. Vad vi i dag känner till.
3 står för trefaseffekt. Något som var aktuellt under min yrkeskarriär.

1457 inlägg
Blev medlem: 5 dec 2017
Senast inloggad: Just nu

Trådar ConnyN deltar i

Laddar...
Close