1 svar
79 visningar
Soraya 20
Postad: 18 maj 2019 Redigerad: 18 maj 2019

Slavhandel, Triangel handel

Hej kan någon hjälpa mig med den här fråga, 

1. Vad var orsakerna till slaveriet i Amerika? Varför hämtade man inte arbetskraft från Europa eller andra delar av Amerika?

Jag tänkte så här, 

Orsaken till slaveriet i Amerika var billiga arbetskraft, eftersom många indianer dog i Amerika på grund av sjukdomar så hade Amerika brist på arbetskraft, och då hämtade de slaver från Afrika ,  

2,Varför hämtade man inte arbetskraft från Europa eller andra delar av Amerika? Den jag vet inte hur ska jag svara på den. 

Billig arbetskraft, ja. Människorna i Afrika var också redan i en besvärlig situation med fattigdom, svält och dåliga livsvillkor, vilket gjorde att dessa hade få val. 

Varför man inte hämtade arbetskraft från Europa eller Amerika? Det kan man ju såklart bara spekulera i men det är klart att det hade blivit mer kostsamt då dessa i sina länder har vissa rättigheter som gör att man inte kan behandla dem hur som helst samt redan har en dräglig situation. Hade man hämtat arbetskraft från Europa eller Amerika så hade det funnits ett visst ansvar för arbetarnas arbetssituation och det hade kanske heller inte gått att få tag på samma volymer av människor som behövdes.

Svara Avbryt
Close