Sagisensande 1
Postad: 7 jan 2021

antiken

Hej, har ett prov som närmar sig snart inom ämnet " antikens grekland och romarriket " 

skulle då behöva lite hjälp, så om nån snäll person skulle kunna skriva en kort sammanfattande text kring det ämnet?

skulle varit så otroligt tacksam!

Russell 305 – F.d. Moderator
Postad: 7 jan 2021 Redigerad: 7 jan 2021

Välkommen till Pluggakuten!

Idén med forumet är inte riktigt att folk ska lösa varandras uppgifter och alltså inte att någon annan ska skriva en text åt dig, utan idén är snarare att folk ska kunna få hjälp med att själva göra jobbet. Ett bättre alternativ vore därför att du skriver en sådan text (eller kanske en punktlista) med viktiga saker att lära sig inför provet, och andra användare kan sedan hjälpa dig med att förbättra och utveckla texten/listan om det behövs. :)

Jonto 4081 – Moderator
Postad: 8 jan 2021

Det finns redan på nätet många sammanfattande texter om Antikens Grekland och Rom. Kanske har du också fått en lärobok fysiskt eller digitalt med information? Sen kan du använda forumet till att fråga om saker som du inte förstår i dessa texter eller diskutera olika saker som du inte hittar i texterna. 

Jag brukar i min undervisning lägga fokus på varför Antikens Grekland och Rom varit viktiga för oss idag. Vad var det för nya idéer och uppfinningar som uppstod då som har påverkat och skapat det samhälle vi har idag? Ett sådant bra exempel är demokratin som uppstod i Grekland som även om den inte var lik den demokratin som finns idag, var en viktig idé som all modern demokrati bygger på. Ett annat exempel är Kristendomen i Antikens Rom som genom att Romarriket var så stort, spriddes över Europa och är det som lagt grunden till att många länder idag är kristna. Andra viktiga upptäckter och uppfinningar som påverkat vårt samhälle, är exempelvis teatern, diktningen, vetenskap(atomteori, matematiska satser) från Grekland och vägsystem, rättsprinciper, latin m.m. från Rom

Svara Avbryt
Close