4 svar
54 visningar
Aboud 61
Postad: 29 sep 18:02

antiken och romarriket

varför växte filosofi och vetenskap fram i antika grekland och varför föll romarriket? Vad beror dessa samhällförändringar på?

Orsaker till att romarriket föll listas ganska tydligt här: https://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/varfor-gick-romarriket-under#

Fråga dock gärna om det är något där som du inte förstår

Aboud 61
Postad: 30 sep 17:09

varför växte filosofi och vetenskap fram i antika grekland då? det var ju 2 frågor jag undrade om 

Aboud skrev:

varför växte filosofi och vetenskap fram i antika grekland då? det var ju 2 frågor jag undrade om 

Jag vet inte om jag kan komma på en tydlig anledning till varför det skedde just i Grekland. Kanske kan ha att göra med att man satsade mycket på utbildning, kunnande och vetenskap och värderade det högt i samhället.

Aboud 61
Postad: 30 sep 21:17

jag letade upp och hittade att filosofin växte pga i antika grekland har med religioner, t.ex man tror på att gudar är människor. Det var religion och öppen handel som påverkade, detta gjorde en sorts kultur utbyte med andra folk. Däremot spelade teater också roll med att utveckla filosofin i grekland eftersom exempelvis tragedi teater som hade ofta filosofiska och politiska motiv som Gott och ont, individ och samhälle och individuella rättigheter. Det var männen som styrde detta trots att kvinnor inte har med det och göra så kan de ta del inom filosofin och att all detta inom filosofin är grunden till vetenskap. 

Svara Avbryt
Close