8 svar
143 visningar
Maddefoppa 703
Postad: 3 nov 09:19

Appar- & anteckninggar matteräkning

Hej! Jag undrar vad ni använder för appar & instrument under matte räkning. Skulle behöva lite tips & vet inte riktigt vart jag ska vända mig. Jag gillar att anteckna på min ipad för hand med apple penna & använder mig av good notes som antecknings app. 

jag undrar om det finns någon annan app som fungerar bättre för handanteckningar för matte & matte symboler? Tack i förhand:)

 

// Mvh madde

CurtJ 1039
Postad: 5 nov 11:25

Dum fråga kanske men vad hände med papper o penna? Det går nog snabbare än appar.

Jag använder en nedåtriktad webkamera på stativ (hembyggt). Jag skriver med papper och penna. Absolut effektivast.

Vill man inte köpa en webbkamera kan man använda en smartphone med iriun (iriun.com). Det finns billiga stativ att köpa.

rapidos skrev:

Jag använder en nedåtriktad webkamera på stativ (hembyggt). Jag skriver med papper och penna. Absolut effektivast.

Vill man inte köpa en webbkamera kan man använda en smartphone med iriun (iriun.com). Det finns billiga stativ att köpa.

Gäller LiveHjälpen.

Inser att jag  inte riktigt svarade på din fråga: Denna app/program är det vanligaste för formelskrivning även handskrivna: Mathtype. Du får botanisera för Mac.

https://demo.wiris.com/mathtype/en/

naytte Online 2847
Postad: 5 nov 13:08 Redigerad: 5 nov 13:10
CurtJ skrev:

Dum fråga kanske men vad hände med papper o penna? Det går nog snabbare än appar.

Papper och penna är ett utmärkt alternativ om man tycker det verkar krångligt med digitala anteckningsmetoder, men jag tycker papper och penna är klart mycket klumpigare.

Ska man anteckna med papper och penna som gymnasist behöver man mer än ett block, antagligen minst tre stycken. Ett klassiskt problem som uppstår till följd av flera block i väskan samtidigt är att ståltråden i spiralbidningarna trasslar ihop sig på något vänster (fattar aldrig hur det går till, lika irriterande varje gång) och så måste man lägga tid på att trassla ur dem från varandra. Dessutom måste man komma ihåg att få med sig rätt block till rätt plats; att ta biologianteckningar i fysikblocket är verkligen ingen höjdare.

Jag föredrar att anteckna på iPad (med någon off-brand apple pen), eftersom man undviker dessa och andra problem helt och hållet. Det blir helt enkelt mindre att hålla koll på. Så länge man ser till att iPaden och pennan har batteri behöver man i princip inte hålla koll på någonting överhuvudtaget. Många anteckningsappar tillåter en att skapa mappar och organsiera sitt arbete precis lika bra som analoga anteckningsmetoder.


@Maddefoppa, du nämnde dessutom "instrument under matteräkning". Frågar du då efter en bra grafräknare också? Jag skulle rekommendera Ti-84:an eller någon lite kraftfullare Ti-räknare. Jag tycker Texas Instruments räknare är mer intuitiva och modifierbara än Cassios. Men så länge du kan göra det du behöver med din räknare spelar modellen ingen roll.

Kallaskull 657
Postad: 5 nov 14:18

Hej!

Jag brukar ta föreläsnings anteckningar i ett kollegieblock eller bara på hålade A4 papper för att sedan skriva om anteckningarna snyggare(och med egna kommenterar, tankar, exempel, och frågor) på Ipad(i appen Notability). Gör även detta med uppgifter, lös uppgifterna på papper och renskriv sedan lösningen på Ipad med kommenterar. Vete fanken om app spelar så mycket roll, använder själv notability då några lärare använder den, den kostar dock 200kr/år (tror det var 199kr) så länge du kan läsa vad du har skrivit och den har okej organisering funkar väl vad som helst :)

//Julle

Laguna Online 26909
Postad: 5 nov 14:53

Jag hade nog tunna häften utan ringbindning i skolan.

CurtJ 1039
Postad: 5 nov 15:24

Inser att jag är en gammal fossil men  jag gjorde anteckningar i ett A4, ringblock lite som Kallaskull beskriver, och rev ur dem och satte i pärmar när tillfälle gavs senare (och man inte behövde refererar dem i andra föreläsningar). Jag har faktiskt mina anteckningar från KTH 1982 (en- och flervarre) kvar, hopbundna med snören och jag har, då och då, anledning att titta i dem igen när jag är aktiv här. Jag säger inte att det är rätt, alla gör som passar dem bäst, men för mig har det fungerat bra och formatet är evigt, oberoende av  techbolagens vilja att uppdatera sina protokoll och format. Känslan av grafit mot ett papper slår det mesta (för mig) 

Svara Avbryt
Close