1 svar
409 visningar
r00ndom 5 – Fd. Medlem
Postad: 20 maj 2019 21:25

Är dessa kurser svåra?

Visa spoiler

Skriv ditt dolda innehåll här

Hej,

Jag skall börja tvåan efter sommarlovet och undrar om ni kunde dela med er av hur ni upplevde kurserna i årskurs två? Jag kommer att läsa 

Matte 2b

Engelska 6

Filosofi 1

Samhällskunskap 2 

Spanska 4

Svenska 2

Pedagogiskt ledarskap

Psykologi 1

Hur upplevde ni dessa kurser? Var det stor skillnad mellan tex sam 1b och 2? Några tips? Gillar att läsa så har lätt för engelska, samhällsorienterade ämnen samt svenska så har upplevt att de kurserna jag läst nu varit relativt enkla bara man lägger ned mycket tid på att skriva. Matten däremot har inte gått på räls utan har fått sitta en hel del (samma med spanska av någon skum anledning). Hur mycket mer måste jag plugga inför spanska 4 och matte 2b? 

Jonto 9161 – Moderator
Postad: 20 maj 2019 21:37 Redigerad: 20 maj 2019 21:38

Alla kurser är enkla om man är intresserad av ämnet och normalt sett inte har några svårigheter med det.

Ma2b introducerar en hel del nya saker gentemot Ma1b som mer var repetition.

Engelska 6 tar inte upp så mycket nytt, utan är mer en fortsättning och fördjupning av Engelska 5. Jag tyckte de kurserna nästan var identiska.

Filosofi 1 är en mycket intressant kurs om man tycker det är intressant att fundera över livsfrågor, etik, moral, existens och så vidare. Den öppnar många intressanta perspektiv. Tycker man om samhällskunskap och idéer kring rättvisa, samhällsnytta och politik så är filosofi ett måste att ha med sig då alla politiska värderingar kommer ur filosofin. Mer fokus på att tänka, argumentera och fundera än att memorera massor av fakta om filosofer. Nackdelen är kanske att den är rätt kort och det ska hinnas med många olika filosofer på kort tid så att man inte går in så djupt på varje.

Spanska 4 har bara något högre krav än Spanska 3. Har man klarat Spanska 3 väl så är Spanska 4 inget problem. Har man bara med nöd och näppe klarat Spanska 3 så är inte Spanska 4 att rekommendera. Krävs att man har lite intresse för språk.

Pedagogiskt ledarskap har jag inte läst men jag tror den kan vara bra om man i framtiden vill ha ett yrke där man på något sätt leder eller har ansvar över andra människor exempelvis på en arbetsplats. 

Psykologi 1 är intressant om man är intresserad av beteenden, hjärnan och tankar. Också dock samma baksida som filosofikursen att det är ganska mycket som ska introduceras på kort tid och mycket nytt, ingen möjlighet att gå in på djupet.

Svara Avbryt
Close