majason 6
Postad: 23 okt 2020 01:07

Är vi på väg mot ett nytt kallt krig

jag tror att vi är på väg mot ett nytt kallt krig just för att det involverar många konflikter mellan olika länder som exempelvis. Nervgiftsattackerna i Storbritannien, och Storbritanniens premiärminister Theresa May anklagade Ryssland för att ligga bakom dådet Ryssland har förnekat all inblandning, och tycker att britterna spelar ett väldigt farligt spel. Och detta kan leda till en diplomatisk kris som skapar splittring såväl globalt inom storbritannien. Och sen var det att ryska trupper tog över tre ukrainska skepp och tillfångatog över 20 ukrainska sjömän vid Kertjsundet. Sundet ligger mellan Svarta havet och Azovska sjön

Korona har inte bara förändrat fåra liv i grunden den påverkade också den globala maktbalansen inte minst än mellan värdens två största ekonomi USA och kina.

Tramp har flera gånger anklagad kina för att inte har stoppat korona viruset i tid och det är därför de har spridit sig över värden Och det här tonläget har inte direkt haft en bar effekt på ländernas relation. Eftersom dateras relationer idag är väldigt dåligt och man kan säga att det är de sämsta relationerna på väldigt länge.

Jonto 7401 – Moderator
Postad: 23 okt 2020 01:12

Man kan ta upp det handelskriget mellan exempelvis USA och Kina som existerar som delvis har typen av ett kallt krig

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/detta-har-hant-handelskriget-sammanfattat-pa-typ-tva-minuter

Svara Avbryt
Close