3 svar
27 visningar
nermin.osman är nöjd med hjälpen
nermin.osman 18
Postad: 8 sep 20:07

Argument

Hej, har ni några starka argument för bilar. Varför bilen är den viktigaste uppfinningen? Hur påverkade bilen människorna som levde under denna tidsperiod? Varför spelar bilen en stor roll i samhället?

 

Imorgon ska jag ha en presentation om bilar, och jag måste hålla en tal för hela klassen. Jag har några bra argument, men jag vill också inkludera dina tankar så att jag kan skapa det starkaste argumentet för att vinna talet. :) 

Vilka argument har du hittills? Det är svårt för oss att hjälpa dig om vi inte vet hur långt du har kommit. Vilka transportmedel var vanliga innan bilen kom (och blev någorlunda tillgänglig för gemene person)? :)

nermin.osman 18
Postad: 8 sep 20:27 Redigerad: 8 sep 20:28
Smutstvätt skrev:

Vilka argument har du hittills? Det är svårt för oss att hjälpa dig om vi inte vet hur långt du har kommit. Vilka transportmedel var vanliga innan bilen kom (och blev någorlunda tillgänglig för gemene person)? :)

Bilen är den viktigaste uppfinningen. Att köra bil är viktigt för människor i allmänhet eftersom det ger status och möjlighet till personlig kontroll och autonomi. I glesbygd är det ännu viktigare att äga en bil, eftersom det ger den enda möjligheten att resa långa sträckor på grund av brist på kollektivtrafik.

Bilen gav människor mer personlig frihet och tillgång till jobb och tjänster. Det ledde till utveckling av bättre vägar och transporter. Industrier och nya jobb utvecklades för att tillgodose efterfrågan på bildelar och bränsle. 

Det som är bra framförallt med bilen är att vi kan hjälpa folk som är i nöd alltså när folk har hjärtattacker eller håller på dö så använder vi bilen.

 

För äldre som har svårare att gå (till busshållplatsen) och cykla är körning ofta det enda alternativet för oberoende rörlighet. Om de äldre tar en buss är det ännu svårare eftersom de inte har tillräckligt med platser för alla på bussen, så det enda alternativet är en bil som de kan köra själva utan problem. De äldre människor har inte lika mycket energi som vuxna eller ungar. 

Macilaci Online 667
Postad: 8 sep 20:49

Jag tror att bussen kan betraktas som en typ av bil.

Du skriver inte om lastbilar, som kanske är ännu viktigare än personbilar.

Du kunde jämföra bilar med andra transportmedel, till exempel järnväg, häst, cykel eller hästvagn.

Svara Avbryt
Close