4 svar
80 visningar
Roubs är nöjd med hjälpen!
Roubs 8
Postad: 29 nov 2018

Argument tal

Hej 

Behöver typis på argumet för frihetliga sociala modellen 

Tack för ert hjälpa 

Jag känner inte till modellen. Vad används modellen till? Vad innebär modellen? Vad vill du använda den till? 

Kan du länka till någon sida som tar upp eller beskriver modellen så jag kanske kan hjälpa dig med att se fördelar med modellen som kan fungera som argument.

Roubs 8
Postad: 30 nov 2018

Den är med i sämhalle boken area 123 och den kommer i media kap.

En kort sammanfattning av den är att vår dagens media ska inte styras av staten. Så förtager får driva det efter samhällens frågor och det som folk mest vill se 

Har inte den boken och inte läst om teorin så jag vet inte helt vad den säger och jag vet inte heller vad du ska applicera den på eller vad du menar med argument för den. Den kan kanske vara bra i vissa sammanhang för att belysa eller beskriva vissa saker, men sämre för andra ändamål.

Argument för att staten inte ska styra media och att media ska styras mer av folkviljan går ju dock att hitta. 

Det kan ge en mer mångfaciterad bild, att flera perspektiv belyses från olika infallsvinklar.

Man riskerar inte att staten använder media som någon form av kanal för att sprida propaganda eller att bevakningen blir omedvetet partisk.

Media måste anpassa sig mer till det som majoriteten i samhället vill ska bevakas och publiceras, kanske kan detta göra media mer populärt och att fler engagerar sig i och tar del av media.

Jag känner inte fullt teorin, så jag vill inte säga något specifikt om den. Jag vill också slänga in en brasklapp om att det såklart även finns viktiga  nackdelar med att inte låta staten ha visst ansvar för media och enbart låta folkopinionen styra media, men du frågade om fördelarna.

Roubs 8
Postad: 6 dec 2018

Tack för hjälpen 

Svara Avbryt
Close