1 svar
39 visningar
Hannaaa 4
Postad: 1 feb 2021

Argumenterande tal för civic courage

Jag skulle behöva tips och idéer kring vilka viktiga argument jag kan ha med i mitt tal, varför det är så viktigt med civic courage och motargument.

Jag har tagit med ett exempel på civic courage om Rosa Park när hon vägrade flytta på sig för att ge plats åt en vit kvinna på bussen, hennes mod ledde till lagförändringar och att fler vågade stå upp för svarta. 

Men jag behöver flera argument till talet vilket jag tycker är svårt att komma på.

Och hur ska ett argumenterat tal vara strukturerat? Inledning osv

Tacksam för all hjälp, små som stort!

Alex111 237
Postad: 1 feb 2021

Detta är en rimlig struktur (egentligen för en argumenterande text, men fortfarande bra för argumentation), dock rekommenderar jag att du rådfrågar lärarna och gör lite research på nätet. 

 

Inledning: Ge en introduktion, what are you going to tell them? 

Mittendel: Tell them, med två argument och ett motargument. 

Slutet: Summera, tell them what you told them.

 

Idén om lagförändring är ett mycket starkt argument. Detta är nog snarare ett annat exempel än ett argument, men civic courage kan handla om att stå upp för yttrande/tryckfrihet, vilket gör att man i sin tur stärker friheten.

 

Motargument: Civic courage kan leda till laglöshet, och i lite överdrift till anarki, så som Greta Thunberg-kampanjen, då vissa påstod att nu kunde vem som helst skolka, och att hon snarare bara satt där istället för att göra direkta insatser för klimatet. Black Lives Matter höll också på med civil olydnad, fast där gick de ju för långt då det blev våldsamt, upplopp och oskyldiga attackerades. 

 

Har någon annan exempel på andra fördelar (advantages) med civic courage (civil olydnad), eller har någon annan andra tips (vilka som helst)?

Svara Avbryt
Close