2 svar
56 visningar
Plugg hjälp akut är nöjd med hjälpen!
Plugg hjälp akut 2
Postad: 19 sep 2020 Redigerad: 19 sep 2020

Färöiska som officiellt språk i Norden Svenska 2

Hej alla!

Jag ska snart ha ett argumenterande tal i Svenska 2. Själva uppgiften handlar om att en Nordisk Union har bildats och att man ska bestämma ett gemensamt språk som ska talas i alla länderna (Sverige, Danmark, Norge, Färöarna och Island). Jag blev tilldelad färöiska och ska alltså argumentera för varför man ska ha färöiska som det officiella språket. 

Jag behöver er hjälp. Jag har så svårt att komma på några argument för varför färöiska är det bästa språket.

Jag skulle verkligen behöva 3 starkare och konkretare argument.

Vad tycker ni? Varför ska färöiskan bli det officiella språket i de nordiska länderna?

Snälla hjälp mig, tack på förhand!

Teraeagle Online 12196 – Moderator
Postad: 19 sep 2020 Redigerad: 19 sep 2020

Stackare, färöiska måste ha varit nitlotten :)

Ett argument för färöiska kan väl vara att många i de övriga länderna förstår språket. Jag säger inte att det är så, men om det är så är det en fördel. Har du testat att läsa eller lyssna på färöiska och se om det liknar svenskan?

Jonto 3891 – Moderator
Postad: 19 sep 2020

Föröiska har strka kopplingar till det gamla fornnordiska språket ich många drag därifrån. I dsgens tider där många suktar efter traditioner och en länk till det förflutna så kan man genom att göra färöiska som nationellt språk skapa ett starkare band till sin gemensamma historia i norden.

Då färöiskan är ett ganska litet språk så har det intr uppstått några dialketer av betydelse så det finns inte stora avvikelser i språket vilket finns i de andra nprdiska språken. Det undetlättar om man ska ha språket som officiellt standardspråk.

Svara Avbryt
Close