1 svar
242 visningar
idyuee1 är nöjd med hjälpen
idyuee1 42
Postad: 16 maj 19:39

Argumenterande tal - TIPS

Vi ska hålla ett argumenterande tal om en aspekt på temat familj. Vad kan man prata om då? Är exempelvis "barnarbete" en aspekt på temat familj?

Jonto 7180 – Moderator
Postad: 16 maj 21:15

Det kan väl vara en aspekt absolut. 

Vad gäller familjer i vissa länder så finns det ju de familjer som har det så fattigt så att barnen måste hjälpa till att försörja familjen genom att arbeta och förlorar därigenom möjlighet att gå i skola eller att få vara barn. Du kanske dock i ditt tal och din tes, måste fokusera på familjeaspekten och konsekvenserna för familjen

Om man vill gå mot det mer tyngre hållet med ämnen så finns ju ex. hedersrelaterat våld, vårdnad om barn ex. ska olämpliga föräldrar kunna tas ifrån vårdnad om barn och på vilka grunden med mera, att bryta kontakten med sin familj.

Man kan också tänka sig lite mindre allvarliga ämnen såsom ansvaret för hushållsarbete i familjen/hemmet, borde man umgås mer med sig familj, bonusfamiljer och allt som hör till det, hur kan man stärka familjers ekonomi när priserna ökar, vilken påverkan har familjen på vem man blir som person m.m.

Svara Avbryt
Close