1 svar
35 visningar
Mandis är nöjd med hjälpen!
Mandis 3
Postad: 16 feb 2019 Redigerad: 16 feb 2019

Att ange källa

Hejsan! 

Jag håller påå med en uppsats på historian i skolan nu, där ska vi även ange vilka källor vi använt oss av. 

Min fråga är hur jag på bästa sätt ska kunna ange dessa källor för att få ett bra betyg. 

Tycker detta är väldigt svårt, tacksam för hjälp. :)

Flyttade din tråd från Övriga diskussioner/Studieteknik till Historia /Smaragdalena, moderator

 Det finns i huvudsak två olika sätt att ange en källa på i sin text. Antingen skriver du en parentes efter faktan du har hämtat. I parentesen anger du information om källan såsom författarens namn, vilket årtal texten är skriven och eventuellt sidnummer.

Ex. De som försökte göra uppror mot Gustav Vasa var väldigt splittrade och oense sins emellan vilket gjorde det svårt att mobilisera sig. (Larsson,2002,195)

Du kan också lägga informationen om källorna med en så kallad "fotnot". Det kan du trycka i ditt worddokument där informationen från källan står så kommer det upp en siffra som kopplas till en annan siffra längst ner på sidan där du kan skriva in samma information med författare, årtal, sidnummer.

Vilket system  du vill ha kan du välja själv om inte läraren gett några instruktioner om detta.

I slutet av ditt arbete ska du ha en referenslista där alla olika källor du använt ska finnas samlade. Där skriver man med all information om källorna man använt såsom författare, årtal, titel, förlag, utgivningsort. Dessa ska sorterade i bokstavsordning efter författare för att den som vill ska kunna gå ner och leta upp referensen.

Det kan vara lite olika hur man brukar göra om man ska källhänvisa till en hemsida, en bok eller exempelvis en tidningsartikel. Om du behöver hjälp med enskilda referenser så får du fråga igen

Svara Avbryt
Close