4 svar
171 visningar
Hypn0tic 94
Postad: 19 sep 2019

Att referera till en artikel som inte har författare eller datum

Nu är det så att jag skriver en utredande text och jag vill referera till en artikel. Nu är denna källan påhittad men ifall min källa är en artikel som heter Hälsoartikeln skriven av en förening som heter Loda refererar jag då till källan som:

I artikeln Hälsoartikeln skriven av föreningen Loda (www.loda.se) förklarar de att .....

Var jag blir lite förvirrad är när jag redan är klar med det stycket och hoppar till ett nytt stycke. Jag vill referera till samma källa fast på en annan stycke och då har jag skrivit:

I Hälsoartikeln skriver de att...

Vad gör jag om jag än igen vill referera till källan fast i löpande text eller behöver jag inte göra det? Även om jag citerar till källan?

Skulle verkligen uppskatta några tips. Tackar! 

Välj en bättre källa.

Jag kan inte hitta föreningen Loda, så det verkar inte vara någon bekant föreningen. Jag rekommenderar dig nog som Smaragdalena att välja en annan källa.

Om en artikel ligger på en förenings webbsida brukar det finnas en ansvarig utgivare för sidan eller dylikt som man kan referera till. Annars skulle man kunna hänvisa till föreningen istället för en enskild person.

Men som sagt, titta upp om det verkligen känns som en bra källa.

Hypn0tic 94
Postad: 19 sep 2019

Jag skrev ju att det var en påhittad källa, föreningen Loda existerar inte. Jag undrade bara vad jag behövde göra ifall jag ville referera till en sådan typ av källa. Och jag kan inte välja en annan källa, det är en obligatorisk källa som jag måste referera till för att skriva en utredande text. 

Jaha okej, då skriver du tidningens namn och årtal helt enkelt. Det är ofta man refererar till källor som inte en enskild person har skrivit utan en myndighet eller en förening.

 

Föreningen Loda(2015) skriver i en artikel att....

 

I en eventuell källförteckning:

Loda(2015), Hälsoartikeln, www.loda.se/....

 

Lite beroende på vilket referenssystem du använder men i huvudsak så.

Svara Avbryt
Close