5 svar
115 visningar
tjenatjena är nöjd med hjälpen!
tjenatjena 56
Postad: 29 okt 2019

bästa sättet att förbereda sig inför nationella prov åk9?

bästa sättet att förbereda sig inför nationella prov åk9?

tar emot all sorts tips och är tacksam för svar+

Qetsiyah 3402
Postad: 29 okt 2019

Vilket ämne? muntligt skriftligt?

tjenatjena 56
Postad: 30 okt 2019

Vi har det i matte, no, engelska, svenska och so. skrifligt

Du kommer inte kunna plugga på allt innehåll och dey blir onödigt eftersom du intr vet vad det kommer handla om.

Därför kan det vara bra att träna förmågor som du alltid har nytta av. Träna exemplevis i matematiken på problemlösning av olika slag. I språkämnena kan du träna på läsföratåelse och att sammanfatta texter. I SO kan du träna på att föra resonemang om orsak och konsekvenser för olika händelser.

Du kan också kolla över att du har koll på lite grundläggande saker och repetera kort. Exempelvis titta över de viktigaste matematiska reglerna ex. prioriteringsregler, Pythagoras sats, geometri m.m. Inte plugga supermycket utan titta över så att du har någorlunda koll på det. Likadant kan det vara bra att kolla över i engelskan att du kan böja de vanligaste verben eller att du i SO:n har koll på exemplevis en tidslinje för epoker eller känner till världsreligionerna eller andra väldigt basala kunskaper. 

Annars är tanken att nationella provet ska testa allmänt och hur väl man har hängt med under undervisningen i ämnet under året. Det är alltså svårt att veta exakt vad man ska plugga på utan det gynnar dem som arbetat kontinuerligt och hängt med i studierna; då kommer man vara väl förberedd.

tjenatjena 56
Postad: 31 okt 2019

okej,tack!

Qetsiyah 3402
Postad: 1 nov 2019

Kolla upp gamla prov och deras bedömningsanvisningar. Hjälper mycket

Svara Avbryt
Close