2 svar
216 visningar
3,14ngvinen_(rebus..) 1101
Postad: 13 nov 2021 17:05

Bedömning:diskussion

Hej och godeftermiddag. Jag ska bedömas i att samtala och diskutera i engelskan. Vi kommer vara ett antal elever, vi får några samtalsämnen eller påståenden och sedan ska vi diskutera detta! Mer info har vi inte fått.

Min fråga är då om ni har några tips på vad man bör tänka på och hur man kan öva inför detta på bästa sätt?

Är osäker på vad som bedöms och vilka delar som är viktiga att man får med under diskussionens gång..?Tacksam för svar!

boorger 25
Postad: 14 nov 2021 01:38

När det gäller diskussioner så kan man alltid tänka på frågeorden, what, who, how, when, where osv. Man kan också försöka att "bjuda in" den/de personen/personerna man diskuterar med genom att fråga de om deras tankar kring dina egna åsikter  och vad du själv har sagt om påståendet/samtalsämnet.     

Du kan öva genom att välja ett påstående/samtalsämne av ditt eget val och försöka starta en diskussion med dig själv, vet att det låter lite konstigt men det fungerar. Ta t. ex "women's rights", hur kan du starta en diskussion kring detta?

Aktiekungen 20
Postad: 18 nov 2021 20:39

Många tror att man inte kan förbereda sig inför muntliga tal i engelska, men det kan man med hjälp av synonymer! Om man lär sig olika synonymer till ord som "good" som kan bli "excellent". Från synonymer skapar man ett större ordförråd och därefter skapar det en bättre formulering. Sök bara på engelska synonymer så kommer du få upp en massa hemsidor som du kan använda. Ett annat tips är att bara vara lugnt och inte stressa upp sig så mycket. Lycka till mvh Simon

Svara Avbryt
Close