sidrahusseini23 132
Postad: 26 mar 2019

Beduiner

Beduinernas vuxna barn bryter ofta det gamla livsmönstret, vad kan orsakerna vara? Alltså varför vill de inte leva som beduiner, kan jag få hjälp. Jag försökte och tänkte att det kan bero på att de vill leva i staden och ha ett modernt liv med jobb, fast boplats och tjäna pengar. Hur skriver man ett utvecklat svar så man får A på den här frågan vet inte vad jag ska skriva? Tacksam för hjälp så fort som möjligt (:

Det brukar normalt i de flesta kulturer finnas ett behov hos yngre generationer att frigöra sig från tidigare generationers levnadsvillkor. Detta är kanske något som man kan titta vidare på och diskutera och stärka genom andra exempel.

Samhället har också allt mer sprungit ifrån denna typ av levnadssätt att leva som nomad i det moderna samhälle som finns idag. Vilka svårigheter skulle kunna finnas med ett beduinliv som inte går ihop med de förutsättningar och krav som finns i dagens samhälle? Vi är idag mer beroende av samhället och samhällets service exempelvis banker, butiker, telefoni etc. Detta kan också vara intressant att diskutera.

sidrahusseini23 132
Postad: 26 mar 2019

Så är mitt försök rätt eller fel? 

Detta är en diskussionsuppgift och resonemnagsuppgift så det finns inga "rätta" eller "felaktiga" svar. Det kan väl absolut vara så som du skriver men du får nog utveckla med VARFÖR du tänker att de vill leva i staden och ha ett modernt jobb, fast boplats och tjäna pengar. 

sidrahusseini23 132
Postad: 26 mar 2019

Aha tack så mycket jag förstår hur jag ska göra nu! (:

Ok :) Ingen orsak

Svara Avbryt
Close