Julius2002 134
Postad: 13 feb 2020

Beslutsångest inför mina val till år 3

Hej alla. Befinner mig i en knepig situation där jag vill komma in på Lunds juristlinje och därefter bli advokat. Nu till problemet, antagningspoängen ligger på hela 21,87, vilket är möjligt för mig, men jag behöver ämnen som är relativt enkla att få högt betyg i. 

har 400 poäng att välja kurser för. 

Funderar på Engelska 7, Kriminoligi, retorik och något mer 

 

eller 

UF företag som motsvarar 300 poäng + engelska 7. 

 

Kan tillägga att allt jag nämt är intressant för mig, så handlar inte om att jag inte har något intresse för något ämne, utan har bara beslutsångest angående hur svårt det blir. 

Jonto 4093 – Moderator
Postad: 13 feb 2020

Det är såklart svårt att säga utan att känna dig.

Vad som är enkelt att få bra betyg i beror ju på vad du är duktig på och har lätt för.

Engelska 7 är inte väsentligt svårare än Engelska 5 och 6. Har du haft bra betyg där och goda kunskaper så bör det gå även i Engelska 7.

Retorik är en rätt enkel kurs om du redan övat mycket på att hålla tal och föredrag i andra ämnen. I svenskan har man ofta redan arbetat med en del retoriska begrepp. Jag tyckte det av den anledningen var en kurs som var ganska lätt att få bra betyg i.

Kriminologi vet jag inte så mycket om. Jag tror dock att eftersom det är en nybörjarkurs så gäller det framför allt att man är intresserad, kan lära sig grundläggande saker och snabbt greppa saker. En första kurs i kriminologi kan ju inte riktigt gå på djupet så är man duktig på att plugga och läsa in saker generellt, så är det nog inte så svårt.

UF-företag så bedöms väl framför allt det engagemang man lägger ner i företaget. Att sköta ett företag är ingen dans på rosor och det är en hel del jobb att göra för att det ska bli något som blir bra och välfungerande, vilket jag tror är det som ger ett bra betyg. Även om det motsvarar 300 poäng så kan det bli en hel del tid som man måste lägga ner. Är man driven, engagerad och tycker det är genuint roligt så tror jag det kan bli lätt. Är man inte det, så tror jag det blir svårt och kämpigt.

Svara Avbryt
Close