3 svar
83 visningar
Nouxzz 1
Postad: 25 maj 16:47

Blir trött på detta

Hej! 

Jag går i gymnasiet, natur i årskurs 2 och är nu i slutet av det. Har haft kemi 2 hela året och tycker det har varit det svåraste ämnet i mitt liv. Jag bara orkar inte med denna kurs. F:at alla prov i kursen, gjorde omprov i organisk kemi och klarade den, Har gjort två labbrapporter där jag fick B på ena och E på den andra. Hade biokemi prov igår och fick F på den också. Så nu måste jag antingen göra kursprovet eller gå sommarskola för att klara kursprovet. Inte en chans att jag går på sommarskola, det kommer inte hända för mig, utan kursprovet är det enda chansen jag har för att klara kursen. Men det är så mycket, vill bara ge upp, jag orkar inte plugga så mycket, är så trött på denna kurs. Har 2 veckor på mig att innan kursprovet, jag vill bara ge upp asså. 

Smaragdalena Online 57265 – Lärare
Postad: 25 maj 16:51 Redigerad: 25 maj 16:51

Välkommen till Pluggakuten!

Vad synd att du inte har hittat Pluggakuten tidigare! Då hade du kunnat få svar på (åtminstone en hel del av) alla dina frågor.

Varför tar du inte chansen att gå i sommarskolan? Du borde ha mycket större chans att klara kursen om du dels får undervisning, dels får längre tid på dig.

Smutstvätt 16653 – Moderator
Postad: 25 maj 16:57 Redigerad: 25 maj 16:57

Välkommen till Pluggakuten! Kemi 2 är en tung kurs, i en tung del av gymnasiet. Det är inte konstigt om du känner dig less på dina studier. Gör så mycket du orkar inför kursprovet, och gör ditt bästa på provet, mer kan du inte göra. Du har dessutom fler möjligheter att klara kursen. Om du inte klarar av att gå på sommarskola, så kan du läsa kursen på komvux senare.

Även om det inte är en bra idé att tänka att "äsch, jag tar det sedan på komvux", är det en andra chans. Baserat på vad du beskriver har du kämpat hårt med kursen men inte klarat den, och det är precis sådana situationer komvux finns till för. :)

Varmt lycka till på kursprovet, och du får gärna ställa frågor här i forumet!

ConnyN 1884
Postad: 25 maj 17:08

Jag minns också att det var mycket att få grepp om. På den tiden vände man sig till biblioteket och jag minns att det hjälpte mig att läsa andra läroböcker, men nu finns YouTube och där tycker jag att du borde söka lite.
En länk kommer här KEMI2

Du kan också berätta här om det är något speciellt som är mer akut.
Den länken jag skickade kanske inte är rätt för dig, men det finns fler att välja på. Sök på kanske just det du skulle vilja greppa bättre. Ge inte upp. Andra året minns jag som det mest jobbiga och det var väl för att man var lite less och det var så väldigt mycket man skulle få in i huvudet.

Svara Avbryt
Close