7 svar
87 visningar
Hamza 64
Postad: 20 apr 2019 Redigerad: 20 apr 2019

Böcker som påverkade och inspirerar inom mattematik eller naturvetskap i större bild.

Jag är seriös om att förbättra med inom mattematik och naturvetenskap (specifik fysik). Mitt jobb i framtiden som jag drömmer om behöver de här två ämnen mycket. Men jag vill lära mig de ämnen inte för jag vill nå bara mitt dröm,  jag lär mig för att jag gillar de. Saken som jag tänker att viktigast och gillar är att se hur allt funkar och förstå världen omkring mig. Jag gillar också logik och jag skiter att bli bättre på att lösa svåra mattematik problem.ha

Nuförtiden började mina passion erodera på grund av... saker jag inte vill prata.  Jag tror att om jag inte hittar ett sätt som gör mig går ur det här läget så jag tror jag att kommer hamna i en linje som inte ledder till någonting det jag vill.

Det som jag tänkte göra för att förhindra detta är att gör något som kan fastna mig vid den här motivationen, temperament för lång tid. En sak som sätter en idé i mitt hjärna och gör mig fundera om hur mattematik och fysik för alltid. Därför jag tänker om jag att läsa kanske mattematik och fysik böcker som verkligen inspirerar mig. Det som jag vill nå är ett motiv som driver mig tar aldrig  slut.

Så vad finns det för influenser/böcker som påverkad er i mattematiska och naturvetenskapliga liv? Jag verkligen seriös och jag är trött av låga motivations vågrörelser men som är ibland ibland höga. Jag vill se hur ni behandla er med den här typ av problem. Min fråga kort fattat är: Vad finns det böcker som påverkade er inom mattematik och fysik? 

learningisfun 294
Postad: 20 apr 2019

Boken matte + allt =sant påverkade mig en gång, då den visade att matematik finns i allt runtom mig. Det ökade mitt intresse väldigt mycket

Laguna 5694
Postad: 20 apr 2019

Har du ett bibliotek i närheten? Läs allt om matte som inte är läroböcker. 

Egocarpo 531
Postad: 20 apr 2019

Jag vet ej hur gammal du är men av egen erfarenhet så är disciplin/självkontroll viktigare än motivation. Man kommer inte alltid att ha motivation till att göra vissa jobbiga saker men har man tränat upp disciplin behöver man inte motivation lika mycket. 

Men om du vill ha lite matematik och fysik inspiration så kan du alltid söka runt på Youtube finns mycket intressanta saker där.

Hamza 64
Postad: 20 apr 2019 Redigerad: 20 apr 2019

Jag menade att jag vill veta vad finns det för människor, influenser i världen som jag lära känna och läsa deras böcker. Människor som har erfarenhet i dessa saker.  Fattar ni vad jag menar?

ConnyN 896
Postad: 20 apr 2019 Redigerad: 20 apr 2019

Det finns en hel del populärvetenskap som är mycket djupare än det som man först stöter på i dagstidningar och månadsmagasin kanske.

En numer gammal bok av Nigel Calder "Einsteins Universum" är nog den som inspirerat mig mest.

När man 2012 kungjorde att man hittat Higgspartikeln läste jag "Massive The Hunt for the God Particle" av Ian Sample sedan kom Higgspartikeln" av Jim Baggott ut på svenska och det blev så att säga i rätt ordning för mig.
Ian Samples bok är betydligt mer ytlig, men ger en hyfsat god grund att stå på.
Jim Baggotts bok är djupare och ger verkligen inspiration att studera mer. 

Kosmiska löken av Frank Close är en inspirerande bok om man vill fördjupa sig i kvantfysiken.
Hans föreläsningar på You Tube är också fantastiska.
Jag gillar hans "understatement". Ofta avslutar han meningar med "Why we don't know" or "Why we do'nt know ... yet."
En underbar paus där mellan "know" och "yet"
Så långt ifrån skräniga föreläsare som framhåller hur mystiskt och ofattbar all kvantfysik är.
Här kommer en länk till en serie på fyra föreläsningar av Frank Close.

https://www.youtube.com/watch?v=VKaycLuxhZ4

Teraeagle 7183 – Moderator
Postad: 20 apr 2019

Jag gillar Brian Cox (professor i partikelfysik som bl.a. har jobbat med CERN) och hans dokumentärer. De är populärvetenskapliga och på väldigt basic nivå riktade mot allmänheten. Han pratar ofta om vikten av naturvetenskap, hur den kan användas för att förklara vardagliga upplevelser o.s.v. Ofta ur en snarast filosofisk synvinkel som jag gillar. En av hans förebilder var Richard Feynman och jag tror att han till stor del har inspirerats av hans sätt att lära ut saker. Kolla t.ex. upp Wonders of life, Wonders of the universe, Forces of nature samt en del av de podcasts och klipp på Youtube som ligger ute.

Leta efter vad som helst som är skrivet av Martin Gardner.

Svara Avbryt
Close